Skrējējs, skrienot uzvalkā, labo pasaules rekordu pusmaratonā
Japāņu skrējējs Juki Kavauci, skrienot uzvalkā, uzreiz par 18 minūtēm laboja pasaules rekordu pusmaratonā .
Citi sporta veidi
2016. gada 18. marts, 16:43

Skrējējs, skrienot uzvalkā, labo pasaules rekordu pusmaratonā

Jauns.lv

Japāņu skrējējs Juki Kavauci pagājušās nedēļas nogalē veica pusmaratonu par 18 minūtēm ātrāk nekā pasaules rekords pusmaratonā skrienot uzvalkā, liecina informācija blogā "japanrunningnews".

Mazliet vairāk nekā 21 kilometru Kavauci veica vienā stundā, sešās minūtēs un 42 sekundēs. Oficiālais Ginesa rekords pusmaratonā uzvalkā ir 1.24:41, kas pieder amerikānim Džihanam Amarasirivardenam un uzstādīts pagājušā gada decembrī.

Starp visiem skrējējiem, kuri bija ģērbti ierastajos sporta tērpos, Kavauci ieņēma trešo vietu. ''Kuki nav sertificēta trase, tāpēc šis nevar būt oficiāls Ginesa rekords, taču esmu priecīgs, ka man izdevies sasniegt vismaz neoficiālu Ginesa rekordu,'' pēc sacensībām sacīja skrējējs, kurš pats dzīvo Kuki.

Kavauci startēja ģērbies uzvalkā ar citiem nepieciešamajiem atbilstošajiem apģērba gabaliem, ieskaitot kaklasaiti, vesti, jostu un zeķes.

Tradicionālajā ekipējumā pirms trim gadiem Kavauci divu nedēļu laikā noskrēja divus maratonus, abus veicot ātrāk par divām stundām un desmit minūtēm. Sešas dienas pirms Kuki pusmaratona viņš Bivas ezera maratonu noskrēja nepilnās divās stundās un 12 minūtēs.

 

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Tēmas