Citi sporta veidi
2010. gada 27. jūlijs, 17:15

Vaiņodes sacensībās uzstādīts jauns Latvijas dragreisa rekords

Jauns.lv

24. jūlijā Liepājas rajona Vaiņodes lidlaukā norisinājās „DC Racing Weekend” - Drifts un Dragreiss kasjauns.lv informēja sacensību rīkotāji.

Sportisti un tuvākie līdzjutēji ieradās jau 24.jūlijā, kas bija oficiālā treniņu diena. Tehniskais parks ik pārdesmit minūtes papildinājās ar vien jaunu un jaunu dalībnieku auto. Piektdienā bija paredzētas pirmās kvalifikācijas, bet laikapstākļu dēļ, kuri piektdien nemaz nelutināja ne sportistus, ne organizatorus, jo lietus negrasījās rimties, kvalifikācijas tika pārceltas uz 6dienas rītu.

Sestdiena, sacensību diena jau no plkst. 8:00. visi sportisti gatavībā, ar nepacietību gaida iespēju braukt. Laikapstākļi ideāli - ne mākonīša, tātad daudz dūmu. Diena sākās ar treniņbraucieniem, kuriem sekoja kvalifikācijas Street klasei un Pro klasei. Latvijas Drifta kausā dpiedalījās 41 dalībnieks, paldies, arī pieciem Igaunijas sportistiem, kuri arī jau otro gadu bija ieradušies uz sacensībām Vaiņodē. Pēc kvalifikācijas tika noteikts, ka 16 dalībnieki piedalīsies A finālā un četri dalībnieki tiekļūs B finālā. Street fināli bija ļoti interesanti un skatāmi - dūmi, azarts, tas viss bija. Dienas otrajā pusē tika sagaidīts PRO klases fināls, šķiet, ka tieši šīs tandēmu cīņas gaidīja visvairāk. PRO klasē kopā pietiekušies bija 11 dalībnieki. Prieks , ka šoreiz piedalījās arī pagājušā gada LDČ dalībnieki Raivo Mužiks un Jānis Lamberts, kuri uz šo posmu beidzot bija pabeiguši savus auto. Tandēmi varēja sākties: spriedze, ātrums, emocijas, pārsteigumi u.t.t. Jau no pirmajiem tandēmiem bija jūtama enerģija - garas sānslīdes un minimāla distance. Katrs bija gatavs cīnīties līdz pēdējam. Un tad, cīņa par pirmo vietu, Kristaps Blušs pret Jāni Eglīti.

Drifta rezultāti:

Latvijas Drifta čempionāta 2. posma uzvarētāji: 1. vieta Jānis Eglīte, 2. vieta Kristaps Blušs, 3. vieta Ervins Ērglis un 4.vieta Ivo Cīrulis.

Latvijas Drifta Kausa A fināls: 1. vieta Raimonds Tihonovs, 2. vieta Edijs Ļaksa, 3. vieta Jevgēnijs Kuprijanovs, 4. vieta Edmunds Ērglis.

Latvijas Drifta Kausa B fināls: 1. vieta Jānis Strods, 2. vieta Ingemārs Jēkabsons, 3. vieta Vladislavs Bergmanis un 4. vieta Genādijs Ņikonovs.

Vaiņodes posms atkal lika mazliet pamainīties kopvērtējuma tabulai, kā rezultātā, pēdējos posmos gaidāma spraiga cīņas, punktu pārsvars starp dalībniekiem nav liels, tātad, sagaidām vēl pārsteigumus, spraigas cīņas un azartiskus turpmākos posmus gan street gan pro ieskaitēs.

Pēc drifta apbalvošanas sākās dragreisa cīņas, sportisti bija beidzot sagaidījuši savu iespēju startēt, sacensības norisinājās 6 ieskaišu klasēs. Lielākais pārsteigums un ieguvums- Jauns Latvijas rekords 402m dragreisā, sportists Ilmārs Zausajevs sasniedza ātrumu 259 km/h un distanci veica 9,4 sekundēs.

Latvijas dragreisa čempionāta 2.posma uzvarētāji:

A klase: 1. vieta Agris Sārnis, 2. vieta Rolands Ozoliņš, 3. vieta Māris Jogins.

B klase: 1. vieta Artjoms Kočalamazašvili, 2. vieta Agris Biezais, 3. vieta Elvis Turāns.

C klase: 1. vieta Vitālijs Koloss, 2. vieta Elvis Turāns, 3. vieta Roberts Pundurs.

D klase: 1. vieta Ilmārs Zausajevs, 2. vieta Māris Ozoliņš, 3. vieta Normunds Lācis.

G klase: 1. vieta Krista Eriņa, 2. vieta Ričards Pavlovskis, 3. vieta Raivis Biezais.

H klase: 1. vieta Rūdolfs Stūris, 2. vieta Māris Jogins.

Lielu paldies vēlamies teikt skatītājiem, kuri bija gatavi mērot šādu ceļu un ierasties uz pasākumu, paldies tiem, kuri ir uzticīgi drifta fani, un, protams, visiem tuvākā reģiona iedzīvotājiem, paldies, visiem sportistiem un viņu līdzbraucējiem par fantastisko un draudzīgo atmosfēru dalībnieku parkā, un, protams, arā par to, kā viņi viens otram palīdzēja. Sacensības izdevās, uzvarētājus esam noskaidrojuši, tagad gaidām nākamos posmus, 14. augusts EEDC, LDC ( Pro) un All Star Race  Biķernieku sporta kompleksā un 21. Augustā Latvijas Drifta Kausa ( Street) 4. posms Biķerniekos, vēl nebijušā trasē.

Protams, liels paldies visiem mūsu atbalstītājiem- DC, Cramo, Storent, Rockstar Energy drink,  Monster Energy Drink, Latvijas Balzāms, Motul, Apdrošināšana Baltikums, Degviela, Discomania, Genarts, Selkoms, Skorpions apsardze, Cramo, LAK-Y racing team, tipogrāfija Imanta, Bazooka, Mārtiņa beķereja, Kumho Tyres, Latakko, Hankook, Inhouse media , www.BalticTravelnews.com, Baltic Beach Party.

kasjauns.lv