Citi sporta veidi
2010. gada 9. novembris, 23:15

Diskvalificētā vācu ātrslidotāja Pehšteina domājusi par pašnāvību

Jauns.lv

Vācu ātrslidotāja Klaudija Pehšteina savā autobiogrāfijā atzinusi, kā pēc divu gadu diskvalifikācijas saņemšanas ir domājusi par pašnāvības izdarīšanu.

Jau ziņots, ka Pehšteina saņēma divu gadu diskvalifikāciju par asins dopinga pārkāpumiem un šogad nevarēja piedalīties savās sestajās olimpiskajās spēlēs.

Pehšteina iesniedza apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), aizbildinoties ar analīžu veikšanā pieļautām kļūdām. Pehšteinai šajā laikā bija atļauts trenēties, bet līdz apelācijas izskatīšanai aizliegts piedalīties sacensībās.

Sportiste atzinusi, ka kopā ar savu vīru Markusu vēlējās nolekt no lielceļa tilta, taču viņas aģents no šādas rīcības ir atrunājis. "Šīs domas mani aizvien nomoka," Pehšeina atzīst savā autobiogrāfijā. "No zelta līdz asinīm."

"Sponsori pameta, darba nav, māju nav," stāsta ātrslidotāja. "Vienā mirklī es baidījos dzīvot."

Pehšteina ir diskvalificēta līdz 2011. gada martam, un viņa cer piedalīties pasaules čempionātā, kas notiks martā.

37 gadus vecajai Pehšteinai, kas pēdējās četrās olimpiskajās spēlēs spējusi izcīnīt piecas zelta medaļas, aizliedza piedalīties šī gada Vankūveras Olimpiādē, jo viņa ir diskvalificēta par dopinga lietošanu, lai gan Vācijas Ātrslidošanas federācija (DESG) Pehšteinu bija iekļāvusi provizoriskajā sastāvā dalībai Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

Savas karjeras laikā Pehšteina ieguvusi deviņas olimpiskās medaļas, no kurām piecas zelta. Tāpat viņa sešas reizes uzvarējusi pasaules čempionātā, bet kopā šajās sacensībās izcīnījusi 34 medaļas, jo sportistes kontā ir arī 20 sudraba un astoņas bronzas godalgas.

10. novembrī apritēs gads, kopš cits vācu sportists, futbola vārtsargs Roberts Enke, 32 gadu vecumā izdarīja pašnāvību, noguļoties uz sliedēm, kur viņu sabrauca ātrvilciens.

Kā ziņots, futbolists jau kopš 2003. gada cieta no depresijas. Viņš atstāja atvadu vēstuli, kurā atvainojās visiem saviem ģimenes locekļiem.

LETA