Džeimss trijos gados saņems 100 miljonus un kļūs par vislabāk atalgoto NBA basketbolistu
Džeimss: "Es pagarināšu līgumu ar Klīvlendas komandu, kas ir mana dzimtā pilsēta. Nevaru vien beigt priecāties, ka mums būs iespēja aizsargāt savu NBA čempionu troni. Visi zinām, cik iepriekšējā sezona bija maģiska."
Basketbols
2016. gada 12. augusts, 11:02

Džeimss trijos gados saņems 100 miljonus un kļūs par vislabāk atalgoto NBA basketbolistu

Jauns.lv

Amerikāņu superzvaigzne Lebrons Džeimss pavēstījis par līguma noslēgšanu ar jau iepriekš pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Klīvlendas "Cavaliers", turklāt sagaidāms, ka viņš pirmo reizi karjeras laikā kļūs par līgas vislabāk atalgoto NBA spēlētāju, vēsta ESPN.

Kā informē prestižais medijs, pašlaik 31 gadus vecais Džeimss ar "Cavaliers" esot panācis vienošanos uz trim gadiem par kopējo summu 100 miljoni dolāru (89,7 miljoni eiro).

Paredzēts, ka par pirmo sezonu Džeimss saņems 31 miljonu dolāru (27,8 miljonus eiro), kas viņu nākamsezon pirmo reizi karjerā padarīs par vislabāk atmaksāto spēlētāju līgā. Savukārt 2017./2018.gadā basketbolists tiks pie 33 miljoniem dolāru (29,6 miljoniem eiro), kas būs vienas sezonas visu laiku lielākā alga NBA vēsturē. Savukārt noslēdzošajā līguma gadā, pirms kura gan Džeimss varēs izvēlēties, vai turpināt sadarbību ar "Cavaliers", spēlētājs tiks pie 36 miljoniem dolāru (32,3 miljoniem eiro)

Sagaidāms, ka jauno līgumu Džeimss parakstīs nākamnedēļ. Toties viņš jau publicējis paziņojumu, kurā apstiprina atgriešanos "Cavaliers" rindās.

"Es pagarināšu līgumu ar Klīvlendas komandu, kas ir mana dzimtā pilsēta. Nevaru vien beigt priecāties, ka mums būs iespēja aizsargāt savu NBA čempionu troni. Visi zinām, cik iepriekšējā sezona bija maģiska," izteicās Džeimss.

Džeimss jūnija beigās atteicās no nākamajā sezonā garantētiem 24 miljoniem dolāru (21,5 miljoniem eiro), lai kļūtu par brīvo aģentu.

NBA spēlētāji šovasar var tikt pie krietni ienesīgākiem līgumiem, jo, pateicoties jaunajiem televīzijas translāciju kontraktiem, klubiem palielināti algu griesti.

Džeimss NBA brīvais aģents ir jau trešo vasaru pēc kārtas. Ja pirms diviem gadiem viņš nolēma atstāt Maiami "Heat" un atgriezties "Cavaliers" rindās, tad pērn viņš izmantoja līgumā atrunāto punktu un pēcāk parakstīja jaunu un ienesīgāku vienošanos ar Klīvlendas klubu.

Džeimss pagājušajā sezonā aizveda "Cavaliers" klubu līdz pirmajam NBA čempiontitulam vēsturē, kā arī saņēma finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Finālsērijas septiņās spēlēs Džeimss vidēji izcēlās ar 29,7 punktiem, 11,3 atlēkušajām bumbām un 8,9 rezultatīvām piespēlēm. Finālā "Cavaliers" ar 4-3 pieveica pērnās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors".

Iepriekš Džeimss par NBA čempionu kļuva arī "Heat" sastāvā - 2012. un 2013.gadā. Visas trīs reizes amerikānis tika atzīts arī par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

LETA/Foto: Vida Press