Baltkrievijas, Slovēnijas, Francijas un Kazahstānas hokejisti ar uzvarām sāk kvalifikācijas turnīru
Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru pirmās dienas labākais snaiperis slovēnis Anže Kopitars guva trīs vārtus.
Hokejs
2016. gada 2. septembris, 00:15

Baltkrievijas, Slovēnijas, Francijas un Kazahstānas hokejisti ar uzvarām sāk kvalifikācijas turnīru

Jauns.lv

Baltkrievijas, Slovēnijas, Francijas un Kazahstānas hokeja izlases ceturtdien izcīnīja uzvaras 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs.

Minskā notiekošajā turnīrā mājinieki baltkrievi ar 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) pārspēja Dāniju, kas bija vienīgā Latvijas izlases pretiniece pārbaudes spēlēs.

Ar diviem gūtiem vārtiem uzvarētāju rindās izcēlās Sergejs Kosticins.

Tāpat Baltkrievijas galvaspilsētā notiekošajā turnīrā pie uzvaras pirmajā spēlē tika Slovēnija, kas ar 6:1 (2:0, 3:0, 1:1) droši uzveica Poliju.

Slovēnijas valstsvienībai šajā turnīrā palīdz izlases lielākā zvaigzne Anže Kopitars, kurš šajā mačā atzīmējās ar trim gūtiem vārtiem.

Piektdien Slovēnija spēkosies ar Dāniju, bet Baltkrievija cīnīsies ar Poliju.

Tikmēr Oslo notiekošajā turnīrā francūži ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Itāliju.

Uzvaras vārtus Francijas izlases labā guva Stefāns da Kosta, kurš bija precīzs pagarinājuma 27.sekundē.

Tāpat pie panākuma tika arī Kazahstāna, kas ar 4:3 (0:0, 3:1, 0:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja mājinieci Norvēģiju.

Norvēģi pamatlaika pēdējā pusotrā minūtē divreiz nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un abas reizes guva vārtus, taču Kazahstānas naturalizētais amerikānis Brendons Bočenskis pagarinājuma 31.sekundē sarūgtināja mājiniekus.

Divreiz mājinieku vārtsargu pārspēja Kazahstānas izlases uzbrucējs Romāns Starčenko.

Piektdien Francija tiksies ar Kazahstānu, bet Norvēģija spēkosies ar Itāliju.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā Rīgā ceturtdien ar 8:1 (2:1, 3:0, 3:0) sagrāva Austriju, tādējādi turpinot cīņu par Olimpiādi. Tikmēr Vācijas izlase ar 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) pieveica Japānas valstsvienību.

Turpinājumā Latvija piektdien sacentīsies ar Japānu, bet svētdien pretim stāsies Vācija, ko daudzi favorīti uzskata par sacensību galveno favorīti.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta - četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga izlases, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas šonedēļ tiek noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ko rīko rangā augstāk esošās komandas.

LETA/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA