Bērziņš un Āboltiņa sveic Latvijas olimpiešus. FOTO
Olimpiešiem (no kreisās: vingrošanas trenerim Igoram Vihrovam, kā arī tāllēcējām Inetai Radēvičai un Laumai Grīvai) bija iespēja iejusties arī deptuātu ādā.
Citi sporta veidi
2012. gada 13. septembris, 15:51

Bērziņš un Āboltiņa sveic Latvijas olimpiešus. FOTO

Jauns.lv

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) šodien Saeimā sveica delegāciju, kas pārstāvēja Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī medaļu ieguvējus.

Uzrunājot olimpiešus, Āboltiņa sacīja, ka katra sportista sapnis ir nokļūt olimpiskajās spēlēs, savukārt katrs līdzjutējs sapņo, lai sportisti no tām atgrieztos ar medaļām, un Latvijas sabiedrība var būt priecīga, ka šis sapnis ir piepildījies, jo "mums ir zelts un mums ir bronza".

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par milzīgo darbu sportistiem, kā arī par to, ka viņi ir iedvesmojošs piemērs sabiedrībai. Tāpat Āboltiņa pateicās arī sportistu ģimenēm, treneriem un atbalstītājiem. Politiķe arī uzsvēra, ka tikai tas, ko cilvēks dara no sirds, varot nest panākumus.

Āboltiņa pateicībā par izcīnītajām olimpiskajām medaļām un sasniegtajiem augstajiem sportiskajiem rezultātiem pasniedza Saeimas Prezidija atzinības rakstus sportistiem Mārtiņam Pļaviņam, Jānim Šmēdiņam, viņu trenerim Aigaram Birzulim, kā arī Inetai Radēvičai. Savukārt Mārim Štrombergam un trenerim Ivo Lakučam pateicības raksti tiks nodoti, jo viņi šodien uz pasākumu Saeimā nevarēja ierasties.

Pārējiem Latvijas delegācijas sportistiem, treneriem, ārstiem, sporta federāciju un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem tika pasniegti Saeimas priekšsēdētājas Atzinības raksti.

Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis sacīja, ka Latvijas olimpiešu sasniegumi vienmēr ir īpaši patīkami tiem, kas ieguldījuši lielu darbu, lai sasniegumi būtu iespējami. Vairāk nekā puse Latvijas sportistu Londonas olimpiskajās spēlēs bija olimpiskie debitanti un vairāk nekā puse - jaunāki par 25 gadiem, tāpat vairāk nekā puse no pirmajā desmitniekā iekļuvušajiem ir jaunāki par 24 gadiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Tas nozīmē, ka Latvijai ir jauni, talantīgi atlēti, kā arī talantīgi treneri, lai jau jaunībā sasniegtu augstāko līmeni olimpiskajās spēlēs, akcentēja Vrubļevskis.

Vrubļevskis arī teica, ka drošu skatu raugās nākotnē uz 2016.gada vasaras olimpiskajām spēlēm, kas notiks Riodežaneiro.

Tuvāko nedēļu laikā uz tikšanos Saeimas namā Āboltiņa ir aicinājusi arī Latvijas paraolimpiešus.

Šodien ar Latvijas sportistiem, kuri piedalījās Londonas olimpiskajās un paraolimpiskajās spēlēs tikās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Jūs visi, kas bijāt Londonā, esat pasaules līmenī. Tas, ka ne visiem izdevās ieņemt godalgotas vietas, neko nenozīmē. Jūs esat pasaulē stiprākie," uzsvēra Valsts prezidents.

Latviju Londonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēja 45 sportisti. Zelta medaļu BMX riteņbraukšanā izcīnīja Māris Štrombergs, bet pie bronzas tika pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Latvija Londonas olimpisko spēļu medaļu rangā ieņēma 49.vietu.

Noslēdzoties visām Londonas paraolimpisko spēļu sacensībām, Latvija medaļu ieskaitē ieņēmusi 47.vietu. Latvija Londonā tika pie divām medaļām, kuras izcīnīja Aigars Apinis - zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba - diska mešanā. Latviju paraolimpiskajās spēles Londonā pārstāvēja astoņi sportisti.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA