Smagsvaru pasaules čempions boksā Fjūrijs atzīstas kokaīna lietošanā un alkoholismā
Taisons Fjūrijs intervijā arī uzsvēra, ka cīņā pret depresiju gandrīz jau kļuvis par alkoholiķi.
Sporta zvaigznes
2016. gada 5. oktobris, 18:27

Smagsvaru pasaules čempions boksā Fjūrijs atzīstas kokaīna lietošanā un alkoholismā

Jauns.lv

Lielbritānijas boksa smagsvars Taisons Fjūrijs, kurš ir vairāku čempiona jostu īpašnieks, intervijā žurnālam "Rolling Stone" atzinies kokaīna lietošanā, lai cīnītos pret depresiju.

Fjūrijs intervijā arī uzsvēra, ka cīņā pret depresiju gandrīz jau kļuvis par alkoholiķi.

"Esmu tuvu tam, lai kļūtu par alkoholiķi. Dzeru no pirmdienas līdz svētdienai. Nespēju tikt galā ar depresiju. Vienīgais veids, kā varu dabūt to ārā, ir piedzeroties," intervijā, kas publicēta otrdien, sacīja Fjūrijs. "Pēdējo sešu mēnešu laikā arī kokaīnu esmu lietojis ļoti bieži."

Pērn novembra izskaņā Fjūrijs Vācijas pilsētā Diseldorfā negaidīti pieveica Ukrainas bokseri Vladimiru Kļičko, bet kopš tā laika viņš vairs nav cīnījies. Turklāt divas reizes viņa revanša cīņa pret ukraini tika atcelta.

"Man ir maniakālā depresija. Ceru, ka mani kāds nogalinās, pirms es to izdaru pats ar sevi," izteicās Fjūrijs.

Sportists atklāja, ka divas dienas pirms intervijas nav lietojis alkoholu un narkotikas, turklāt bokseris meklē palīdzību, lai cīnītos pret depresiju.

"Šobrīd es ienīstu boksu," pauda Fjūrijs, piebilstot, ka, visticamākais, ringā tā arī vairs neatgriezīsies.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien Fjūrijs savā tvitera kontā izāzēja cilvēkus un paziņoja par karjeras noslēgšanu, taču pēc dažām stundām rakstīja, ka tas bijis joks.

Pēc uzvaras pār Kļičko brits savā īpašumā ieguva Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla "Ring" čempiona jostas. Abu sportistu noslēgtajā līgumā bija punkts, ka zaudējuma gadījumā Kļičko ir tiesības uz revanšu, ko ukrainis arī pieprasīja.

Tiesa, pašlaik jau Fjūrijam IBF josta ir atņemta, kas tagad pieder britam Entonijam Džošua.

Pašlaik 28 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā karjerā aizvadījis 25 cīņas, gūstot tikpat daudz uzvaru, turklāt 18 no tām noslēdzis ar nokautu. Karjeras septīto cīņu viņš 2009.gadā aizvadīja pret Latvijas sportistu Aleksandru Selezenu, kuru trešajā raundā pārspēja ar tehnisko nokautu.

Jūnijā laikraksts "Sunday Mirror" vēstīja, ka Fjūrijs pērn pirms cīņas ar Kļičko esot pieķerts dopinga lietošanā, tomēr sportists šādus apgalvojumus noliedza. Patlaban vēl notiek izmeklēšana saistībā ar šo gadījumu un noklausīšanās Lielbritānijas Antidopinga aģentūrā (UKAD) nozīmēta uz novembri.

LETA/Foto: EPA/LETA