Makdeivids kļuvis par visu laiku jaunāko NHL komandas kapteini
Par "Oilers" kapteini kļuvis Konors Makdeivids, kuram ir tikai 19 gadi un 266 dienas.
Hokejs
2016. gada 6. oktobris, 16:03

Makdeivids kļuvis par visu laiku jaunāko NHL komandas kapteini

Jauns.lv

Kanādiešu uzbrucējs Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers" kļuvis par kādas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas visu laiku jaunāko kapteini.

"Oilers" trešdien paziņoja, ka par tās jauno kapteini kļuvis Makdeivids, kuram ir tikai 19 gadi un 266 dienas. Līdz šim pērnā gada drafta pirmais numurs NHL aizvadījis tikai 45 spēles.

Tiesa, Makdeivids jau Pasaules kausa izcīņā bija Ziemeļamerikas U-23 izlases kapteinis, turklāt šo pienākumu pildīšanu viņš nosauca par grūtāku, nekā tas sagaidāms "Oilers" vienībā.

"Šeit, Edmontonā, man jau visi cilvēki ir pazīstami, kamēr Ziemeļamerikas valstsvienībā nepārtraukti noritēja iepazīšanās process," pauda Makdeivids. "Edmontonas kluba ģērbtuvē noteikti jūtos krietni komfortablāk."

Arī "Oilers" galvenais treneris Tods Maklelans izteicies, ka talantīgais Makdeivids ir gatavs spiedienam, ko uzliek "C" uzšuve uz krūtīm.

"Konors savam vecumam ir ļoti nobriedis, jo jau kopš 14 gadu vecuma viņam bija jāsaskaras ar mediju uzmanību. Iepriekšējā sezonā Makdeivids pierādīja, ka ir gatavs uzņemties līdera lomu," stāstīja Maklelans.

Lauzta atslēgas kaula dēļ Makdeivids iepriekšējā sezonā bija spiests izlaist 37 spēles, taču aizvadīto 45 maču laikā hokejists pamanījās izcelties ar 16 vārtiem un 32 rezultatīvām piespēlēm.

"Oilers" komanda Stenlija kausa izcīņu nav sasniegusi jau kopš 2006.gada, lai gan pēdējos gados tai bijušas ļoti augstas izvēles NHL draftā.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA