foto: Shutterstock
Žilete, depilācijas krēms, vaksācija? Kosmētiķes viedoklis par populārākajām skaistuma metodēm
Skūšana ar žileti ir populārākais veids, kā atbrīvoties no liekajiem matiņiem. Tas neprasa daudz laika un finanšu.
2017. gada 24. maijs, 08:38

Žilete, depilācijas krēms, vaksācija? Kosmētiķes viedoklis par populārākajām skaistuma metodēm

"100 Labi Padomi"

Kā efektīvi likvidēt lieko apmatojumu, iesaka Cesvaines skaistumkopšanas centra Mora kosmētiķe Ginta Ustinova.

Neraugoties uz to, ka apmatojums uz mūsu ķermeņa ir pašas dabas izgudrojums, bet skaistums un mode – cilvēces izgudrojums, kopš seniem laikiem tiek uzskatīts, ka sievietes ādai ir jābūt gludai, bez liekajiem matiņiem, ūsas un bārdu atstājot vīriešiem. Diemžēl nezinu nevienu tautas vai vecmāmiņu metodi, kas būtu patiešām efektīva. Nelīdz ne veļas ziepes, ne jods, ne etiķis, ne soda, tikai profesionāla ādas aprūpe, ko vari veikt arī pati.

Skūšana ar žileti

Populārākais veids, neprasa daudz laika un finanšu. Tas jādara regulāri ik pēc 2–3 dienām, bet nereti durstīgie rugāji mēdz parādīties jau nākamajā rītā. Ja āda ir gaiša, matiņi tumši un ātri ataug, no šīs metodes labāk atsacīties. Ja nu tomēr esi nolēmusi izmantot šo metodi, regulāri izmanto ķermeņa skrubi, tas uzlabos ādas stāvokli un atvieglos skūšanās procesu. Iesaku izmantot speciālas, sievietes ādai radītas skūšanās putas vai arī matu kondicionieri, lai skūšanās process būtu mazāk traumatisks.

Balināšana

Vienkārša un efektīva metode, ja vien matiņi ir reti un maigi. Pēc šīs procedūras matiņi kļūst gaiši, nemanāmi un trauslāki.
Depilācijas krēmi. Satur ķīmiskas sastāvdaļas, kas izšķīdina matu. Der uzmanīties alerģiskām sievietēm. Līdzīgi kā skujoties – rezultāta baudīšanas prieki īslaicīgi.

Epilatori

Izrauj matu ar visu saknīti, līdz ar to matiņi aug lēnāk un neveido durstīgos rugājus. Veic uz sausas ādas. Mīnuss: samērā sāpīgs process, bet pie visa ātri pierod vai arī šīs sāpes ātri aizmirstas. Noturīgs rezultāts aptuveni 3 nedēļas. Mūsdienu epilatoriem ir dažādas funkcijas, kas atvieglo epilāciju: vibrācija, aukstums utt.

Vaksācija

Pirms tās obligāti āda ir jāattīra un jānosusina. Vasku klāj matiņu augšanas virzienā, pēc tam noplēš ar īpašām papīra strēmelēm pretēji matu augšanas virzienam. Vaska atlikumus noņem ar speciālu eļļu, kas vienlaikus nomierina ādu. Veicot vaksāciju regulāri ik pēc 4 nedēļām, matiņi kļūst trauslāki un maigāki. To var veikt arī mājas apstākļos, bet, lai izvairītos no ieaugušiem matiņiem, apdedzinātas un traumētas ādas, zilumiem, iesaku to uzticēt profesionāļiem kosmētiskajos salonos.

Zināšanai: pēc jebkuras metodes velti īpašu uzmanību apstrādātajām zonām. Tajā dienā nevajadzētu iet karstā dušā, pirtī, rīvēties ar dvieli. Neizmanto ādas kopšanai biezus un treknus krēmus, bet gan maigus losjonus. Ieteicams lietot speciālus līdzekļus, kas aizkavē matiņu ataugšanu un ieaugšanu. Lai iegūtu ilgnoturīgu efektu, ieteicams veikt fotoepilācijas vai lāzerepilācijas procedūras.