Kad meitas kleitiņa maksā 11 000 dolāru... Slavenu vecāku bērni - kā dārgi aksesuāri. FOTO
„Zvēru, es kliegšu, ja viņa Christian Louboutin apavu vietā man pieprasīs sportiskos Nike," par mazās Maksvelas gaumi ir nobažījusies māmiņa.
2016. gada 1. oktobris, 07:54

Kad meitas kleitiņa maksā 11 000 dolāru... Slavenu vecāku bērni - kā dārgi aksesuāri. FOTO

Jauns.lv

Slavenības, ģērbjot savus bērnus, izvēlas dārgas luksusa preces. Daļai attaisnojums ir atvases labsajūta, citiem tas ir veids, kā piesaistīt uzmanību.

Lūdzu, Labutēnu!

Dziedātājas Džesikas Simpsones un bijušā NFL spēlētāja Ērika Džonsona četrus gadus vecās meitas Maksvelas garderobe (sagādāta vēl pirms bērna nākšanas pasaulē) ir sastāvējusi tikai no slavenāko modes zīmolu izstrādājumiem. Māmiņa ir nobažījusies: „Zvēru, es kliegšu, ja viņa Christian Louboutin apavu vietā man pieprasīs sportiskos Nike. Ja viņa būs atlētiska, man nebūs iespējams ar viņu doties šopingā!” Kamēr bērna viedoklis vēl prasīts netiek, māmiņai ir vaļa piepildīt visas savas fantāzijas.

Mazā modes dāma

Tā kā piecus gadus vecā Hārpera Bekhema ir modes dizaineres Viktorijas Bekhemas vienīgā meita, skaidrs, ka viņas garderobe ir tikpat perfekta kā slavenajai māmiņai. Tikmēr tēvs, bijušais futbolists Deivids, bērna piedzimšanas laikā priecājās, ka vēl ir algotā darbā un spēj šīs modes izpriecas nodrošināt. Bet mamma priecājās, ka meita aug ātri, līdz ar to ir iemesls vēl un vēl iegādāties drēbes.

Mazajai meitenei jau ir kleitas visās iespējamās krāsās no franču bērnu luksusa zīmola Bonpoint, 300 britu mārciņas vērtas zeķbikses no Chloe, Stella McCartney zābaki un, protams, šiem komplektiem pieskaņotas matu stīpiņas. Tomēr ir arī pozitīvais aspekts – meitas valkātās drēbes ģimene ziedo labdarībai.

Visstilīgākais mazulis

Visnepārspējamākā jaunā modes ikona ir realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas un hiphopa mūziķa Kanje Vesta trīs gadus vecā mazulīte Norta, kurai bez lieliskās, dārgās garderobes ir pat draugi augstākajās modes aprindās. Tiem viņa var pateikties par modīgajām dāvanām (vēl pirms piedzimšanas). Piemēram, speciāli viņai radīta ādas kleita no Alexander Wang, džemperi un sporta apavi no Celine u. c. Un tas viss tiek vilkts kā pieaugušajam, neiztiekot bez baikeru stila ādas jakām, kažokādām, Chanel rokassomām, tētuka Yeezy botām, čokera kaklarotām, lencīšu kleitām virs T krekliem.

Kad lepnie vecāki nevar bērnam palīdzēt saposties, viņai noder pašas t. s. glamūra komanda. „Viņa ļoti labi zina, ko vēlas valkāt. Viņa ir meitenīga meitene. Un pat tad, kad viņai tiek mainīts pampers, viņa pieprasa, lai kājās ir uzvilktas kurpes,” stāsta Kima par meitas apģērbiem, kas netiek vilkti biežāk par vienu reizi.

Industrijas princese

Astoņus gadus vecā Valentīna Paloma Pino jau apmeklē Itālijas mākslas galerijas, atpūšas dārgākajos kūrortos un pozē sarkano paklāju fotogrāfijās. Nekas cits nav gaidāms, ja mamma ir aktrise Selma Haijeka, bet tēvs – luksusa modes uzņēmuma Kering (zīmoli Gucci, Saint Laurent, Brioni, Stella McCartney, Alexander McQueen, Balenciaga, Puma u. c.) vadītājs Fransuā Pino.

Meitenei ir pieejams viss pats labākais, dārgākais un smalkākais. Kāpēc ne? „Nekad neesmu sapratusi jēgu būt privileģētiem, ja nevar izmantot savas priekšrocības. Piemēram, bērnu nevest uz dārgiem restorāniem, neceļot un likt viņam par visu maksāt,” mulst māmiņa.

Pat ar ekskluzīvu vārdu

Blū Aivija – mūziķu Jay Z un Bejonses četrus gadus vecā meita ir slavenību mazuļu fenomens. Pāris stundu pēc piedzimšanas viņa ir filmējusies tēva videoklipā Glory, un vecāki ir parūpējušies, lai viņas vārdu aizsargā autortiesības un neviens cits savu bērnu Blū Aivijas vārdā nedrīkstētu saukt. Viņa jau top par vienu no Holivudas izlutinātākajiem bērneļiem. Kā nekā viņai ir sava oriģinālā Gucci ādas jaka, īpaši Air Jordan Nike apavi, zelta Marc Jacobs kurpes un 80 000 dolāru vērta Bārbijas lelle ar inkrustētiem dimantiem.

Mazais pieaugušais

Izrādās, ka populārajai Holivudas stilistei Reičelai Zojai ir tikpat liels prieks pucēt pirmdzimto, piecus gadus veco Skaileru Bermanu, kā savus slavenos klientus. Mazajam zēnam nav sveši dizaineru vārdi, kuri viņam jau kā zīdainim vienmēr ir bijuši blakus, – Louis Vuitton pamperu soma (1000 $), Missoni ratiņi (1298 $). Un, kamēr Skailers vēl nebija iemācījies staigāt, viņam jau bija 22 apavu pāru kolekcija (3700 $ vērtībā). „Dēla pucēšana ir mans prieks. Cik ilgi vien būs iespējams, turpināšu šo pārģērbšanās spēlīti,” jūsmo mamma.

Izsmalcināta gaume

Jau divu gadu vecumā Emme Antonija (8) kopā ar dvīņu brāli Maksu un mammu, dziedātāju un aktrisi Dženiferu Lopesu, debitēja zīmola Gucci reklāmā, bet tagad zīmola Chanel modes kolekcijas dodas vērot, rotājusies ar 2410 dolāru vērtiem zīmola aksesuāriem – somu un piespraudi. Māmiņa aizstāv bērna izsmalcināto gaumi: „Emme pati izvēlas apģērbu un dodas gulēt, tērpusies princešu kleitās.”

Dzimusi modes dāma

Jau tagad desmit gadu vecās Suri Krūzas garderobe ir Holivudas leģenda. Vecāki – aktrise Keitija Holmsa un Toms Krūzs – apgalvo, ka bērns jau kopš pusotra gada vecuma pats sev izraugās apģērbu. Un viņa izvēlas 2140 dolāru vērtu zīmola Dolce & Gabbana mēteli, 600 dolāru vērtas Jimmy Choo augstpapēžu kurpes, Salvatore Ferragamo somu, kas maksā 805 dolārus. „Viņai ir laba gaume, un es viņu tikai gribu darīt laimīgu,” par lutekles ļoti dārgo gaumi priecājas mamma.

Konkurences cīņa

TV šovu zvaigznes Kortnijas Kardašjanas un dzīvesbiedra Skota Disika četrus gadus vecajai meitai Penelopei nekas cits neatliek kā tikt līdzi savai slavenajai radiniecei Nortai Vestai – Kimas Kardašjanas un Kanje Vesta mazulītei. Un, lai arī māsas Kortnija un Kima ar bērnu apģērbiem ekonomijas labad savstarpēji mainās un dalās, nākas apšaubīt, vai gadā ir gana daudz dienu, lai tos visus paspētu uzvilkt.

Miniatūrā modes insaidere

Kulta dizainera, slavenību mīluļa, modes dizainera Aleksandra Vanga sešus gadus vecā māsasmeita Aila Vanga ir modes prezentāciju pirmo rindu viešņa un ielu modes fotogrāfu mīlulīte. Nav pārsteigums, jo vienmēr ir tērpusies bērniem neierasti melnā –speciāli viņai radītās, dārgās Alexander Wang zīmola drēbēs (vēl pirms to nonākšanas veikalu plauktos). Klīst baumas, ka no viņas iedvesmojoties stila ikona, dziedātāja Rianna.


Anita Sedliņa / Foto: Vida Press, no publicitātes materiāliem