foto: CAMERA PRESS/ED/NL / Vida Press
"Ar kritiku labāk nenodarboties tam, kurš nogalina." Putins savā runā piemin Dž. K. Roulingu un saņem no viņas atbildi
Rakstniece Džoanna Roulinga, plašāk pazīstama kā Dž. K. Roulinga.
Cita pasaule
2022. gada 25. marts, 20:53

"Ar kritiku labāk nenodarboties tam, kurš nogalina." Putins savā runā piemin Dž. K. Roulingu un saņem no viņas atbildi

Jauns.lv

Grāmatas par burvi Hariju Poteru autore, britu rakstniece Džoanna Roulinga, plašāk pazīstama kā Dž. K. Roulinga, atbildējusi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurš viņu pieminēja savā runā par "atcelšanas kultūru".

"Ar Rietumu atcelšanas kultūras kritiku labāk nenodarboties tiem, kas tagad nogalina miermīlīgos cilvēkus par viņu "noziedzīgo" pretošanos, vai tiem, kas saindē un liek cietumā savus oponentus," tviterī rakstīja Roulinga, ziņojumam piestiprinot BBC ierakstu par Alekseja Navaļnija vajāšanu Krievijā.

25. martā Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija kļuvusi par Rietumu "atcelšanas kultūras" upuri, un "šodien mēģina atcelt veselu tūkstošgadīgu valsti, mūsu tautu".

Savā uzrunā Krievijas prezidents cita starpā sacīja, ka ne tik sen "atcēla" rakstnieci Džoannu Roulingu. "Par to, ka viņa, autore, kuras grāmatas pasaulē ir simtiem miljonu eksemplāru, nav izdabājusi tā dēvēto dzimuma brīvību cienītājiem," sacīja Putins (citāts pēc TASS).

Atcelšanas kultūra ir frāze, ko izmanto, lai apzīmētu izstumšanas veidu, kad kāds tiek izstumts no sociālajām vai profesionālajām aprindām — neatkarīgi no tā, vai tas ir tiešsaistē, sociālajos medijos vai klātienē.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sākšanās daži Krievijas kultūras un sporta darbinieki saskārušies ar savu uzstāšanos atcelšanu vai atteikšanos no sadarbības ārvalstīs.