Stila jaunumi
2021. gada 20. marts, 05:33

Aktrise Lilija Kolinsa par modi ir sajūsmā jau kopš bērnības: "Apģērbs diktē pašsajūtu"

Anita Sedliņa

Žurnāls "OK!"

Pērn aktrise Lilija Kolinsa spilgti uzmirdzēja seriālā "Emīlija Parīzē" – viņas varones Emīljas tērpi sajūsmināja fešionistas visā pasaulē. Taču, izrādās, šis nav viņas pirmais modes ceļojums.

Fešionista kopš bērnības

Ko un kā ģērbt un kombinēt apģērbu, aktrise esot zinājusi jau agrā bērnībā. “Man patika saskaņoti komplekti, un sarkanais kostīms ar tādu pašu banti (attēlā) bija mans iecienītākais,” viņa atceras. “Mode man bijusi svarīga vienmēr. Priecājos iepazīties ar modes dizaineriem, jo manā izpratnē viņi ir mākslinieki,” saka aktrise.

foto: Instagram

Iejusties tēlā

“Katrs atveidotais tēls mani izglīto un iedvesmo modes jomā. Filmējoties tumšajā un gotiskajā Kaulu pilsētā, es arī ikdienas garderobē iekļāvu vairāk melno krāsu, ādu un rokenrola sajūtu. Savukārt Spogulīt, Spogulīt: Sniegbaltītes stāsts manam tēlam piešķīra vairāk sievišķības un karaliskuma,” domā aktrise.

foto: Citizen Snow Film Productions/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kadrs no filmas "Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts" (2012).

Stilīgā Emīlija Parīzē

Analizējot jaunāko lomu seriālā Emīlija Parīzē, Lilija Kolinsa jūsmo par savas varones stila bezbailību: “Emīlija ir koša un drosmīga, un tas atspoguļojas arī viņas garderobē.” No T krekla ar Eifeļa torni un sarkanas beretes līdz košiem mēteļiem, spīdīgām žaketēm un īsiem tilla svārkiem. Cepures, protams, ir atsevišķā stāsta vērtas.

foto: Stephanie Branchu/Netflix/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Kadrs no seriāla "Emīlija Parīzē" (2020).

Tērps – sajūtu diktators

Aktrise apzinās izvēlētā tērpa ietekmi uz pašsajūtu ne tikai darbā, bet arī ikdienā. “Apģērbs diktē pašsajūtu. Ļoti ērtā treniņtērpā vai piegulošā kleitā tu sevi iznesīsi atšķirīgi. Apģērbs viennozīmīgi ietekmē noskaņojumu un tēlu.”

foto: ddp socialmediaservice / Vida Press

Tendencēm – nē!

“Es, protams, spēju novērtēt aktuālās modes tendences, bet negrasos tās akli izmantot. Kāda jēga? Varu par tām priecāties žurnālā, modeles vai draudzenes garderobē, bet saprotu, ka man nepiestāv viss un jāvalkā tikai tas, kas piestāv,” laika gaitā secinājusi aktrise.

foto: Zabulon Laurent/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Apmeklējot zīmola Saint Laurent modes skates prezentāciju, 2020.

Gada notikums

“Pošoties Gada ballēm man patīk sadarboties ar matu, meikapa un stilistu komandām. Tas ir pasākums, kad varu eksperimentēt un trakot, kad nevēlos izskatīties kā pati, kad prasu, lai man tiek radīts jauns tēls. Fakts, ka šo kroni varēju sev paturēt, ir ļoti, ļoti īpašs. Es to nevalkāju, bet man patīk uz to skatīties,” atzinusies Lilija. Viņai patīk mode kā karnevāls, un tāpēc Ņujorkas Kostīmu institūta ikgadējās balles esot iecienītākās “modes skates”.

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Ņujorkas Kostīmu institūta izstādes Heavenly Bodies Gada ballē, Givenchy augstās modes tērpā, 2018.

Aktrises Lilijas Kolinsas dzīve un stils - "Instagram" mirkļos, filmēšanā un ikdienā

gallery icon