Vīrietim "bagāžā" nāk viņa bērnu māte. Kā lai pieņemu šo sievieti?
Mani uztrauc nevis tas, kā iemācīties aizvien labāk sadzīvot ar sava vīrieša bērniem no iepriekšējām attiecībām, bet... gan kā iemācīties sadzīvot ar sava vīrieša bērna māti.
Attiecības
2015. gada 23. decembris, 07:25

Vīrietim "bagāžā" nāk viņa bērnu māte. Kā lai pieņemu šo sievieti?

Jauns.lv

"Jau gadu esmu pazīstama ar savu vīrieti, tagad esam sākuši domāt par kopdzīvi un kopīgas ģimenes veidošanu un arī kopīgu bērniņu, taču pēdēja laikā man aizvien vairāk rodas sevī šaubas - vai es rīkojos pareizi, ka varbūt vajag atstāt visu kā ir un neveidot kopīgu ģimeni," ģimenes portālā mammamuntetiem.lv raksta kāda lasītāja.

Un šīs šaubas manī ir ieviesusi mana vīrieša iepriekšējā sieviete un viņa bērnu māte. Gan man, gan viņam ir bērni no iepriekšējām attiecībām, taču kad iepazināmies, abi bijām brīvi (neesam izjaukuši otra ģimeni). Mans bērns dzīvo kopā ar mani un ar savu tēvu satiekas salīdzinoši reti, savukārt viņa bērni katras brīvdienas pavada pie viņa.

Nav nemaz tik viegli iemācīties sadzīvot ar šiem bērniem, taču mani uztrauc nevis tas kā iemācīties aizvien labāk sadzīvot ar sava vīrieša bērniem no iepriekšējām attiecībām, bet... gan kā iemācīties sadzīvot ar sava vīrieša bērna māti. Lieta tāda, ka šī sieviete ir ļoti sadraudzējusies gan ar viņa vecākiem, gan citiem viņa radiem un līdz ar to viņa piedalās visās jubilejās, pasākumos un pat ikdienā ik pa laikam gan ar viņiem visiem sazvanās, gan brauc ciemos. Ar vienu no radiniecēm viņai pat ir kopīga darba vieta....

Man ar viņu ir neitrāli pieklājīgas attiecības, taču es nespēju pieņemt to, ka viņa ir visur. Es šajā ģimenē esmu jaunpienācēja un jūtos atstumta. Man ar viņa ģimeni nav kopīgu atmiņu, nav kopīgu prieku vai bēdu. Savukārt viņa izturas tā it kā joprojām būtu kopā ar savu bērnu tēvu. Es jūtu, ka aizvien vairāk cenšos izvairīties no kopīgajām jubilejām, jo nevēlos kārtējo reizi viņu satikt, tādējādi sevi pati sāpinot, bet pats galvenais man ir bail, ka sāku šaubīties vai ir vērts veidot kopīgu ģimeni ar vīrieti, kuru ļoti mīlu, ja bagāžā nāk līdzi arī viņa bērnu māte.

Atbild: Ineta Tunne, pedagoģijas un psiholoģijas speciāliste

Jauki, ka esat uzdrīkstējusies veidot ģimeni un jaunas attiecības. Tomēr uzklausot to, ko Jūs stāstāt, prātā ienāk tikai viena doma - Jūsu attiecības ar vīrieti, kuru mīlat, nav pietiekoši ciešas. Vai esat droša, ka arī viņš Jūs tikpat stipri mīl? Jā tā būtu, redzot, ka Jūs ciešat, viņš izvēlētos Jūs, nevis iepriekšējās sievas biežu klātbūtni. Šajā situācijā viņš ir tas, kas var noteikt situāciju, ko dažkārt valdonīga sieviete varētu nepieļaut. Lai izlemtu kā dzīvot tālāk, Jums abiem jāapsēžas pie sarunu galda un jānorunā, ko Jūs esat gatava paciest un ko nē, un kā dzīvosiet turpmāk. Ja izdosies vienoties ne tikai sarunā, bet arī dzīvē, tad varbūt vīrietis vienkārši to nebija sapratis un ir gatavs Jūsu attiecību dēļ mainīt situāciju. Savukārt, ja viss paliek kā iepriekš, Jums jārēķinās, ka tā būs vienmēr un pašai jāpieņem lēmums. Ja esat gatava samierināties, tad vismaz zināt kas Jūs sagaida...Pārrunājiet, izdomājiet, vienojieties un kopīgi pieņemiet lēmumu. Lai veicas!


Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock