foto: EPA/Scanpix
FOTO: dvīņu māsas, kas piedzimušas savienotas, izšķiroša dzīves mirkļa priekšā
Bērni
2018. gada 2. novembris, 16:44

FOTO: dvīņu māsas, kas piedzimušas savienotas, izšķiroša dzīves mirkļa priekšā

Jauns.lv

15 mēnešus vecas māsas, kuras piedzima savienotas, Austrālijā ieradās oktobrī, lai veiktu sarežģītu operāciju, kas mainītu viņu dzīves. Lai arī sākotnēji operācija bija paredzēta 12.oktobrī, medicīnas ekspertu komenda Karaliskajā bērnu slimnīcā Melburnā, uztraucoties par meiteņu veselību, nolēma vēl nedaudz nogaidīt, vēsta austrāliešu mediji.

Mediķi norāda, ka abām meitenēm ir viena akna un daļa no zarnām, tomēr precīzu informāciju par viņu savienotajām ķermeņa un funkciju daļām nav iespējams sniegt līdz brīdim, kad notiks operācija.

Dvīnes Nima un Dava jau trīs nedēļas uzturas ārstniecības iestādē Melburnā, kur mediķu uzraudzībā krāj spēkus ķirurģiski sarežģītajai operācijai, kā arī pavada laiku kopā ar citiem bērniem. Meitenes pieņēmušās svarā par apmēram diviem kilogramiem un abas kopā šobrīd sver 14 kilogramas.

Dvīņu māsas Nima un Dava, kas piedzimušas savienotas

gallery icon

Pēc testiem un analīzēm, kas veiktas 1.novembrī, parādījušās cerības, ka abas meitenes nu jau kļuvušas gana stipras, lai sarežģītā operācija noritētu veiksmīgi un jau pavisam drīz, taču par konkrētu datumu ārsti vēl nevar spriest. 

Pēc operācijas abām meitenēm apmēram vienu mēnesi nāksies pavadīt slimnīcā, bet pēc tam abas tiks nogādātas rehabilitācijas iestādēs.