foto: Shutterstock
Vīrietis intensīvi strādā, arī kopējo brīvdienu laikā. Kā sievai sadzīvot ar šo situāciju?
 Biznesa līderi ir ļoti prasīgi ne tikai pret sevi, bet arī citiem, tostarp ģimeni. Tāpēc, precoties ar spēcīgu uzņēmēju, sievietei jārēķinās, ka par labo dzīvi nāksies arī maksāt.
Attiecības
2018. gada 27. jūnijs, 06:07

Vīrietis intensīvi strādā, arī kopējo brīvdienu laikā. Kā sievai sadzīvot ar šo situāciju?

Jauns.lv

Būt vadoša darbinieka sievai ir prestiži, taču ar spēcīgiem vīriešiem nav nemaz tik vienkārši dzīvot kopā.

Mīts, ka turīga vīrieša sieva dzīvo bezrūpīgu dzīvi, ir aplams. Augstos amatos esoši cilvēki ir ļoti prasīgi ne tikai pret sevi, bet arī citiem, tostarp ģimeni. Nez vai vīrietis, kurš ir skarbs darbā, kļūs romantisks mājās. Tāpēc, precoties ar spēcīgu uzņēmēju vai citu vadošu darbinieku, sievietei jārēķinās, ka par labo dzīvi nāksies arī maksāt.

Šāda vīrieša otrajai pusītei vienmēr jābūt gatavai un negaidītām izmaiņām - krīzēm, dzīves vietas maiņu u.tml. Tāpēc portāls woman.ru sniedz 10 padomus, kā uzņēmēju vai citu vadošu darbinieku sievām tikt galā ar sarežģītām situācijām.

1. Neuzņem viņa skarbumu personiski

Tā ir rakstura īpašība, kas palīdz vīrietim izdzīvot biznesa džungļos. Tev jāsaprot, ka tas neattiecas uz tevi.

2. Uzticies viņam

Spēcīgam vīrietim ir ļoti svarīgi, lai viņam uzticas. Lai cik pārliecināts viņš būtu par sevi, vīrietim ir nepieciešams mīļotās sievietes uzticēšanās, it sevišķi krīzes situācijās.

3. Nejaucies biznesā

Nekad neaizrādi vīram par viņa darījumiem, nepārmet, ka ģimenes nauda ieguldīta riskantā biznesā. Jūs kopā plūcat tos augļus, kurus dod viņa bizness, tāpēc vīrieša kompetencē ir lemt kur naudu labāk investēt.

4. Gādā, lai viņš rūpējas par sevi

Sarežģītās situācijās mēģini vīrieti fiziski novirzīt no pārliekas koncentrēšanās uz problēmām biznesā. Aizved viņu uz masāžu, aizejiet uz kino, satiecieties ar draugiem. Tieši tev ir jārūpējas par to, lai tavs vīrietis parūpētos pats par sevi.

5. Plāno un vadi ģimenes budžetu

Laikos, kad vīram finansiāli iet labi, atliec līdzekļus nebaltai dienai. Vīrieši parasti  par to nedomā, tāpēc tev ir jāizdomā, kāds finanšu instruments būtu vislabākais, lai krīzes brīdī būtu līdzekļi, par ko dzīvot.

6. Izveido pati savu atbalsta grupu

Problēmas vīra biznesā var negatīvi ietekmēt tevi pašu, tāpēc atrodi cilvēkus, pie kuriem vērsties grūtos periodos. Tie var būt gan ģimenes locekļi, gan citu uzņēmēju sievas, kas tevi lieliski sapratīs.

7. Ieplāno laiku jums diviem

Atceries, ka ārpus visiem pienākumiem - darba, bērniem, ģimenes, jūs esiet vīrietis un sieviete, kuriem jāatrod laiks pabūt divvientulībā.

8. Vairāk klausies, nekā runā

Interesējies par viņa biznesu, uzdod jautājumus, iedvesmo partneri ar tevi dalīties informācijā. Tas ļaus izveidot tādas attiecībās, kurās vīrietis dalīsies kā priekos, tā bēdās. Nepiedāvā savus padomus, kamēr viņš to nelūdz.

9. Atbalsti viņu

Palīdzi vīrietim izkļūt no pašpārmetumiem, kad kaut kas nogājis greizi. Vīriešiem ļoti patīk analizēt savas kļūdas, taču tas var ievilkties un traucēt gan darbam, gan attiecībām ģimenē.

10. Mīli sevi

Līdera sievas statuss prasa ne mazums resursu un spēka. Tas ir atbildīgs darbs, kurā tu audz kā personība un daudz ko iemācies. Vientulība, nogurums, apvainošanās - tie ir tavi ienaidnieki. Ir svarīgi rūpēties par sevi, labi justies, būt enerģiskai un labā noskaņojumā, lai būtu šāda vīrieša mīļotā sieviete.