foto: No ģimenes privātā arhīva
12 gadus vecā Kristapa mamma lūdz līdzcilvēku palīdzību
Dzīvības loterija
2024. gada 15. februāris, 09:08

12 gadus vecā Kristapa mamma lūdz līdzcilvēku palīdzību

Jauns.lv

12 gadus vecais Kristaps ir bērns ar īpašām vajadzībām. Katru gadu ģimene savu atvasi ved uz intensīviem rehabilitācijas kursiem Slovākijā. Lai tos izietu nepieciešami līdzekļi, taču šogad to trūkst. Kristapa mamma Inga lūdz sabiedrības palīdzību - lai Kristaps 2024. gadā izietu intensīvo rehabilitācijas kursu, nepieciešami 3200 eiro un nodarbībām Latvijā - 2175 eiro.

Pateicoties līdzcilvēku iesaistei tika saziedoti nepieciešamie līdzekļi, lai Kristaps var iziet visus rehabilitācijas kursus iepriekšējos gados. Katrs rehabilitācijas kurss dod mazu uzlabojumu Kristapa veselības stāvoklim. Par katru mazo uzlabojumu ģimene ir priecīga un pateicīga līdzcilvēkiem, jo bez ziedojumiem tas nebūtu iespējams.

Rehabilitācijas kursi ir ļoti dārgi un ar Ingas un vīra algu tos nespētu atmaksāt. Aī šogad Kristapam ir paredzēts intensīvais rehabilitācijas kurss Slovākijā "Hendi" centrā.  Kā arī jaturpina šeit pat Latvijā apmeklēt audiologopēdu,osteopātu,magnētterapiju,masāžas ,kas ir maksas pakalpojums un Kristapam ir ļoti nepieciešamas šīs nodarbības regulāri.

Lai Kristaps varētu turpināt ārstēšanos šajā gadā nepieciešami kopā 5375 eiro.

foto: No ģimenes privātā arhīva

Kristaps ir bērns ar īpašām vajadzībām jau kopš bērnības. Viņa diagnoze ir bērnu cerebrālā trieka simtomātiska epilepsija. Kristapam šobrīd ir 12 gadi. Kristaps ir otrais bērns ģimenē. Viņam ir lielāks brālis, kurš labprāt brīvajos brīžos pieskata Kristapu un palīdz vecākiem. 

Kristapa mamma ir pirmsskolas izglītības skolotāja, viņas darba dienas paskrien skolojot mazos ķiparus pirmsskolā un turpinot studēt Latvijas Universitātē, lai iegūtu sākumskolas pedagoga izglītību, bet tētis strādā par autoatslēdznieku servisā. Tāpēc Kristaps darba dienās ir kopā ar asistenti, kura no sirds par viņu rūpējas.

Asistente dodas ar Kristapu uz dažādām nodarbībām, kuras paredzētas Kristapam veselības uzlabošanai: fizioterapiju, ergoterapiju, kanisterapiju, vides estētikas silto smilšu nodarbības, mūzikas terapiju. Kristaps nodarbības apmeklē gan Talsu veselības centrā, gan Ģimeņu un bērnu attīstības centrā "Brīnumiņš".

Lai Kristapa veselības stāvoklis būtu stabils un neveidotos deformācijas viņš regulāri valkā ortozes, apmeklē nodarbības, Talsu veselības centrā, kā arī kursa veidā dodas uz audiologopēda nodarbībām, masāžām, magnētterapiju un pie osteopāta.

Tā kā ar to ir par maz, tad vienu reizi gadā Kristaps dodas uz intensīvo rehabilitācijas kursu Slovākijā "Hendi"centrā. Pateicoties līdzcilvēku atbalstam Kristaps var iziet visus nepieciešamos rehabilitācijas kursus un nodarbības, kā arī sagādāti visi nepieciešamie palīglīdzekļi.

Lai Kristaps 2024. gadā izietu intensīvo rehabilitācijas kursu, uz kuru ģimene jau pieteikusies, ir nepieciešami līdzekļi rēķina atmaksai. 

Māmiņa Inga ģimenes vārdā ļoti lūdz palīdzēt un saka lielu paldies jau iepriekš visiem atsaucīgajiem ļaudīm:

Inga Lazdāne

SEB LV16UNLA0050009241171

Swedbank LV98HABA0551023851620,

CITADELE LV06PARX0006057090001; 

Paypal evucis325@inbox.lv.

Maksājuma mērķis Rehabilitācijai Kristapam Lazdānam 2024. gadā

"No sirds pateicamies visiem, kuri Kristapu atbalstīja 2023. gadā!" - teic Lazdānu ģimene.