foto: Lidl.lv
Veselīgs uzturs: Lidl ceļvedis gardu maltīšu pasaulē
Veselīgs uzturs vairo enerģiju un uzlabo vispārējo dzīves kvalitāti. Ar Lidl veselīgi dzīvot var ikviens no mums. Ieskaties un uzzini vairāk!
Mājas aptieciņa
2024. gada 2. februāris, 16:43

Veselīgs uzturs: Lidl ceļvedis gardu maltīšu pasaulē

Sadarbības projekts

Sākoties jaunam gadam, daudzi no mums vēlas uzlabot savu pašsajūtu, pievēršoties veselīgākam dzīvesveidam. Pilnvērtīgs uzturs ir būtisks gan labas veselības saglabāšanai, gan enerģijas vairošanai un kopējās dzīves kvalitātes uzlabošanai. Tomēr ne reizi vien ir dzirdēta frāze, ka: “Veselīgs uzturs ir pārāk dārgs”. Mēs, Lidl, vēlamies atspēkot šo maldīgo mītu, piedāvājot virkni svaigu, veselīgu un gardu pārtikas produktu par ļoti konkurētspējīgām cenām.

Pilnvērtīga uztura nozīme 

Pilnvērtīgs uzturs nozīmē ne tikai veselīgu ēšanu, bet gan spēju šo dzīvesveidu piekopt ilgtermiņā. Svaigus augļus, ogas, dārzeņus, graudaugus un lieso olbaltumvielu produktus ir ļoti svarīgi iekļaut savā ēdienkartē. 

Lidl: ceļš uz daudzveidīgu un sabalansētu uzturu 

Mūsu šī gada apņemšanās ir turpināt piedāvāt svaigus un kvalitatīvus produktus par samērīgām cenām, lai tiktu veicināts veselīgs uzturs. Piena produkti, gaļa, zivis, graudaugi, augļi, dārzeņi un ogas – mūsu veikalu plauktos atradīsi visu vajadzīgo, lai pievēršanās veselīgam dzīvesveidam būtu vēl vieglāk realizējama. 

foto: Lidl.lv
Veselīgs uzturs vairo enerģiju un uzlabo vispārējo dzīves kvalitāti. Ar Lidl veselīgi dzīvot var ikviens no mums. Ieskaties un uzzini vairāk!

Svaigie produkti: vitamīnu un minerālvielu avots

  • Sezonālās izvēles: piedāvājam gan vietējos, gan eksostiskos augļus un dārzeņus, kas ir neatņemama sabalansēta uztura sastāvdaļa. Dod priekšroku zaļajiem lapu dārzeņiem, ogām, citrusaugļiem, kuru sastāvā ir vitamīni un antioksidanti.
  • Bioloģiski sertificēti produkti: liec iepirkumu groziņā produktus, kuru audzēšanā nav izmantotas dabai un cilvēkam kaitīgas ķimikālijas.

Olbaltumvielu avoti: no saimniecības līdz Tavam galdam 

  • Gaļa un mājputni: piedāvājam iegādāties atbildīgi iegūtas gaļas produktus, kas ir vērtīgajām olbaltumvielām bagāti.
  • Augu valsts alternatīvas: ņemot vērā dažādas uztura vajadzības, Lidl produkti ir piemēroti arī cilvēkiem, kas uzturā nelieto gaļu. Mūsu klāstā atradīsi augu valsts proteīnus, tofu, dažādus pākšaugus un vēl daudz ko citu. 

Piena produkti un to alternatīvas

  • Piena produkti: mūsu piena produktu klāsts, tostarp zīmola Pilos produkcija ļauj iegādāties pārtikas preces ar paaugstinātu kalcija un olbaltumvielu saturu. 
  • Piena alternatīvas: cilvēkiem, kas uzturā izvēlas nelietot piena produktus, ir iespēja tos aizstāt ar daudzveidīgām augu valsts alternatīvām. Arī šie ir uzturziņā vērtīgi un veselīgi ēdieni. 

Produktu uzglabāšanas skapis: veselīga uztura stūrakmens 

  • Pilngraudu produkti: Lidl pilngraudu produktu un makaronu plašais klāsts sniedz iespēju baudīt šķiedrvielām bagātas maltītes. Ātri pagatavojami ēdieni visādā ziņā arī var būt veselīgi un vērtīgi. 
  • Veselīgie tauki: izvēlies eļļas, kas satur vērtīgās taukskābes un piešķir ēdienam lielisku garšu. 

Padomi, kā Lidl veikalos iepirkties vēl gudrāk 

  1. 1. Ievēro sezonalitāti: izvēlies sezonālos produktus, kas ir vitamīniem, minerālvielām un citiem vērtīgiem mikroelementiem bagāti. 
  2. 2. Izproti marķējumu: izpratne par to, kāda informācija tiek norādīta uz produkta etiķetes, veicina apzinātāku iepirkšanos. 
  3. 3. Iepērcies vairumā: preces, kuras tik ātri nebojājas, pērkot vairumā, parasti ir lētākas. 
  4. 4. Plāno ēdienreizes: maltīšu plānošana samazina atkritumu daudzumu, nodrošina daudzveidīgu uzturu, un ir maciņam draudzīgāks risinājums. 
  5. 5. Apskati Lidl īpašos iknedēļas piedāvājumus: ietaupi, nezaudējot kvalitāti. 

Lidl apņemšanās ievērot ilgtspējību un ētisku praksi 

Mūsu pieeja sniedzas daudz tālāk par kvalitatīvu preču un produktu nodrošināšanu. Vienlaikus tas ietver ilgtspējīgu un atbildīgu rīcību gan pret planētu, gan tās iedzīvotājiem. 

Pievērsies veselīgākam dzīvesveidam kopā ar Lidl. Atceries, ka diētiski ēdieni, sabalansēts dzīvesveids un veselīgs uzturs ir pa spēkam ikvienam no mums, un tā ir lieliska Jaunā gada apņemšanās! 

Raksts tapis sadarbībā ar "Lidl Latvija".