foto: Shutterstock
Labākais treniņa veids sievietēm, lai maksimāli īsā laikā zaudētu lielāko iespējamo svaru
Esi vesels
2023. gada 28. augusts, 19:56

Labākais treniņa veids sievietēm, lai maksimāli īsā laikā zaudētu lielāko iespējamo svaru

Jauns.lv

Lai zaudētu svaru salīdzinoši īsā laika periodā, vislabākais treniņa veids sievietēm ir augstas intensitātes intervāla treniņš. Tas ātri sadedzina kalorijas un uzlabo vielmaiņu vēl vairākas stundas pēc treniņa, vēsta portāls “EatThis”. 

Lai nodrošinātu augstu treniņa intensitāti, atpūtas laiks starp vingrinājumiem nedrīkst pārsniegt 60 sekundes, un treniņi jāapvieno ar veselīgu ēšanu. 
Kādus vingrinājumus ietvert:

foto: Shutterstock

1. Lēkšana ar lecamaukli, vai lēkāšana, liekot kājas plati, tad atkal kopā: šis vingrinājums paātrinās sirdsdarbību un iekustinās vielmaiņu, turklāt tas iedarbojas uz visām ķermeņa muskuļu grupām. 

foto: Shutterstock

2. Sēžas pacelšana un nolaišana: šis vingrinājums labi nodarbinās sēžas un muguras lejasdaļas muskuļus. Vingrinājumu sāciet, guļot uz muguras, saliektiem ceļiem. Pēdām jāatrodas uz grīdas, tad paceliet gurnus virs zemes, spiežot spēku caur pilnu pēdu. 

foto: Shutterstock

3. Pietupiens-atspiediens-lēciens: šis ir visa ķermeņa vingrinājums, kas pazīstams ar savām kardiovaskulārajām priekšrocībām un spēju sadedzināt ievērojamu kaloriju daudzumu. Tas galvenokārt nodarbina krūšu, roku, augšstilbu, augšstilbu un vēderpreses muskuļus.

foto: Shutterstock

4. Izklupieni: augstas intensitātes vingrinājums, kas uzlabo apakšējās ķermeņa daļas spēku, līdzsvaru un koordināciju

Tomēr ņem vērā, ka katra cilvēka ķermenis ir atšķirīgs un unikāls. Tas, kas darbojas vienam cilvēkam, var nebūt labākais risinājums kādam citam. Taču ir daži ieradumi, no kuriem ikvienam vajadzētu izvairīties par katru cenu, ja mērķis ir atbrīvoties no nevēlamajiem ķermeņa taukiem un panākt, lai skaitlis uz svariem samazinātos.