foto: Shutterstock
Kas jāliek Līgo dienas aptieciņā?
2018. gada 23. jūnijs, 07:00

Kas jāliek Līgo dienas aptieciņā?

"100 Labi Padomi"

Lai, svinot Līgo svētkus, ejot dabā, nesagādātu sev nepatīkamas rūpes, sagatavo laikus (lai ir pa rokai) mazu aptieciņu ar pirmās nepieciešamības līdzekļiem, jo svinēšanā visādi var gadīties.

  • Plāksteri. Ja plānota liela dejošana jaunos apavos, plāksteri būs labākais draugs un nemanāmais deju partneris. Un pat tad, ja dejas nav svinēšanas plānā, plāksteri radīs drošības sajūtu, ka mazi nobrāzumi (kas mēdz asiņot) nesabojās pasākumu.
  • Līdzeklis alerģijas simptomu samazināšanai. Ķermeņa reakcija uz dažādiem ārējās vides faktoriem var būt visai neparedzama, tāpēc labi aptieciņā turēt līdzekli, kas palīdzēs samazināt alerģijas simptomus. Insektu kodumi, apdegumi, putekšņi, siens – tas viss var radīt pietiekami lielas neērtības, lai traucētu svētku baudīšanu, bet ar atbilstošiem līdzekļiem šos nepatīkamos simptomus ir iespējams samazināt.
  • Absorbenti, fermenti, probiotikas kuņģim un zarnu traktam. Vēdera problēmas ir nepatīkamas. Jauna vide, citāda pārtika un dienas ritms, nekā ierasts, – tas viss var radīt satraukumu vēderā. Vienam tas var izpausties kā vēdera pūšanās, citam – kā aizcietējums. Lai šīs ķibeles novērstu, vēlams savā aptieciņā atrast vietu kādam zināmam un praksē izmēģinātam līdzeklim šādu problēmu novēršanai.
  • Antibakteriālie līdzekļi. Ja nav tīra ūdens, kur nomazgāt rokas, lielisks palīgs ir antibakteriālās želejas vai mitrās salvetes ar antibakteriālu efektu. Vēlams arī krēms virspusēju brūču dezinfekcijai, ja gadījās paklupt vai iekodis kukainis. Krēms palīdzēs dezinficēt kairināto vietu un ātrāk tai sadzīt.
  • Ātrie skaistuma un svaiguma līdzekļi. Svētkos ir jāizskatās skaisti, un skaistums sākas svaigumā! Te noderēs, piemēram, acu pilieni apsārtušām acīm, micelārais ūdens un mitrinošais krēms (vēlams – ar saules aizsardzību) brīdī, kad āda jūtas sagurusi, kā arī mutes skalojamie līdzekļi svaigai elpai.