foto: Shutterstock
Vai resnumu var nomasēt nost? Atbild masieris ar zelta rokām - Normunds Zariņš
​​​​​​​Masāža līdzinās pasīvai vingrošanai, kā rezultātā tauku šūnas nomaina muskuļu šūnas.
Esi vesels
2017. gada 8. oktobris, 10:04

Vai resnumu var nomasēt nost? Atbild masieris ar zelta rokām - Normunds Zariņš

"Patiesā Dzīve"

Masāža – tas ir nopietni. Jau seno ēģiptiešu kapu zīmējumos redzami cilvēki, kas tiek masēti, tāpēc izteikts pieņēmums, ka masāža ir vissenākais medicīnas aprūpes veids.

*Kādā Senās Ķīnas medicīnas grāmatā, kuras sarakstīšanas laiku lēš ap 2700. gadu p.m.ē., rakstīts: “Ieteicama ādas un ķermeņa masāža.”

*Termins masāža pirmo reizi minēts Anglijā 15. gadsimtā.  

*Pieskāriens ir pirmā sajūta, kas attīstās cilvēkam, un pēdējā, kas izzūd.

* Pieskārieni var palēnināt sirds ritmu un pazemināt asinsspiedienu.

*Masāžas laikā ķermenis kļūst vieglāks, izteikti samazinās stresa līmenis. Stundu ilgai masāžai ir tāda pati ietekme uz organismu kā 7–8 stundas ilgam miegam.

* Masāžas pieskārieni veicina dabiskā pretsāpju un laimes hormona endorfīna izdalīšanos

*Katru dienu no rīta paberzējot sev ausu ļipiņas, cilvēks aktivizē enerģiju un veic lielisku visa organisma minimasāžu, jo ausu ļipiņās atrodas ļoti daudz aktīvo punktu, kas atbild par dažādām orgānu sistēmām, imūnsistēmu un emocionālo stāvokli.

foto: Aigars Hibneris
Masieris Normunds Zariņš.

Vai resnumu var nomasēt nost?

Nordeks salona īpašnieks masieris Normunds Zariņš ir bijis Patiesās Dzīves viesis, pateicoties klientu pozitīvajām atsauksmēm. Normundu nereti sauc par masieri ar zelta rokām, jo īpaši sievietes, jo viņš spējot “nomasēt smuku augumu”.   

 “Taukus nomasēt nost, protams, nevar,” pasmaida Normunds Zariņš, “bet apjomu samazināt var efektīvi. Katrs ķermenis ir unikāls, ar savām īpatnībām, un ikvienai ķermeņa problēmai ir nepieciešama individuāla pieeja. Tāpēc gan apjomu mazinošo, gan vispār jebkādu masāžu efektīvāk veikt ar rokām nekā ar dažādām iekārtām, kaut vai vismodernākajām. Esmu izstrādājis instrumentāli manuālo masāžu, kurā apvienots roku darbs ar palīginstrumentiem (adatu rullītis, vakuuma burciņas, izspiešanas rullis u. c.). Masāža līdzvērtīgi darbojas gan apjoma samazināšanai, gan kā palīgs cīņā ar celulītu, gan arī kā sporta masāža.

Pār ķermeni valda prāts, tāpēc, ja rodas sajūta, ka ķermenim kaut kas tiek atņemts, tas nobloķējas. Mans uzdevums ir to nepieļaut. Apjomu samazinošā masāža – tie ir daudz un dažādi veidi, kā iedarbojos uz ķermeni. Rezultātā ķermenis ir šoka stāvoklī, nespēj nobloķēties un pamazām zaudē cīņā PAR apjomu. Taču masāžas iedarbība būs efektīva tikai tad, ja, uzsākot masāžas kursu, klients mainīs arī ēšanas paradumus un sportos.  

Masāžas pamatā ir iedarbība uz tauku šūnām un ķermeņa šķidrumu iekustināšana. Masāžas laikā paātrinās asinsrite, nostiprinās asinsvadi, uzlabojas vielmaiņa, paātrinās limfas plūsma. Pēc masāžas rodas viegluma sajūta un, jāatzīst, arī atkarība. Tā apgalvo klienti.

Masāža līdzinās pasīvai vingrošanai, kā rezultātā tauku šūnas nomaina muskuļu šūnas. Pēc katras masāžas gan nebūs lielas jēgas kāpt uz svariem, jo svars var palikt nemainīgs, taču ķermeņa apjoms manāmi saruks.  

Cik bieži to vajadzētu darīt? Zelta vidusceļš būtu 10 reižu kurss, ko ieteicams periodiski atkārtot, jo cilvēks parasti ir slinks un ne vienmēr paša spēkiem izdodas noturēt iegūto rezultātu.

Masāža nav ieteicama, ja ir paplašinātas kāju vēnas, virspusējo vai dziļo vēnu tromboze. Ja cilvēkam ir jebkādas problēmas ar veselību, ieteicams konsultēties ar ģimenes ārstu, pirms izlemt par labu masāžai.”