foto: ZUMAPRESS/Scanix
Nigērijas universitātē lauva nogalina zoodārza darbinieku
Mūsu mīluļi
2024. gada 20. februāris, 18:06

Nigērijas universitātē lauva nogalina zoodārza darbinieku

BBC/Jauns.lv

Nigērijas universitātes zoodārza sargu nogalinājusi lauva, kuru darbinieks gandrīz desmit gadu garumā pieskatījis.

Par Obafemi Awolowo universitātes zoodārzu atbildīgajam vīrietim lauva uzbruka brīdī, kad viņš dzīvnieku baroja. Kolēģi nepaspēja iejaukties un vīrieti izglābt, jo viena no lauvām bija viņu nāvējoši ievainojusi, teikts universitātes paziņojumā.

Universitātes atbildīgā iestāde ir eitanizējusi traģiskajā notikumā iesaistīto lauvu, lai nodrošinātu zoodārza darbinieku un apmeklētāju drošību.

Zoodārza sargs un veterinārais tehnologs universitātes pilsētiņā rūpējās par lauvām kopš to piedzimšanas pirms vairāk kā deviņiem gadiem. Lauvas tēviņš tādejādi nogalināja cilvēku, kurš viņus baroja.

“Mēs nekad nezināsim, kas notika lauvas tēviņam, ka tam bija jāuzbrūk. Žēl, ka mēs viņu zaudējām, pildot dienesta pienākumus,” sacīja universitātes sabiedrisko attiecību virsnieks Abioduns Olarevaju.

Ziņas par notikušo negadījumu ir izraisījušas universitātes kopienu sēras.

Universitāte nosūtījusi darbinieku komandu pie mirušā sarga tuviniekiem, lai viņus mierinātu.

Vicekanclers, profesors Adebajo Simeons Bamire sacīja, ka ir sarūgtināts par notikušo un uzdeva zoodārza rūpīgi izmeklēt notikušā cēloņus. 

Universitātes studentu arodbiedrības vadītājs laikrakstam “Vanguard” sacīja, ka uzbrukumu izraisīja “cilvēciska kļūda” - pēc barošanas netika aizslēgtas durvis.