3 spēcinošas brokastis cilvēkiem, kuri sporto
Ja gribat pamēģināt jaunu brokastu recepti pirms sacensībām, vēlams to nogaršot iepriekš pirms līdzīgas slodzes treniņa, lai zinātu, kā ķermenis reaģē uz konkrēto ēdienu un kāds ēdiena daudzums ir vajadzīgs.
Garšīgi
2015. gada 27. novembris, 07:36

3 spēcinošas brokastis cilvēkiem, kuri sporto

Jauns.lv

Sportotājiem un arī vienkārši aktīva dzīvesveida piekritējiem ir svarīgi sākt dienu ar veselīgām brokastīm. Šefpavārs Fabians de Frīss iesaka trīs vieglas, gardas un spēcinošas brokastis, kas noderēs gan ikdienā, gan jo īpaši pirms intensīvākas fiziskas slodzes.

Kokosriekstu putra ar zemesriekstu sviestu un zemenēm

Sastāvdaļas

50 g auzu pārslas

200 ml kokosriekstu piens

50 – 100 ml ūdens (atkarīgs no vēlamās konsistences)

20 g zemesriekstu sviests (bez cukura)

100 g svaigas zemenes

stēvija vai agaves sīrups

Gatavošana

Lej katlā kokosriekstu pienu, ūdeni, pievieno auzu pārslas un zemesriekstu sviestu un, pa laikam apmaisot, silda, līdz tiek sasniegta vēlamā konsistence. Sablendē zemenes, pēc vēlēšanās pievienojot stēviju vai agaves sīrupu, un pievieno tās putrai. Noformējumam var sasaldēt nedaudz zemesriekstu sviesta plakanā, aizvērtā traukā, sasmalcināt to un izmantot dekorēšanai kopā ar zemeņu gabaliņiem.

Spēcinošais muslis ar jogurtu

Šī recepte ļauj pagatavot 750g mušļa, kas pietiks apmēram 15 porcijām (195 kcal). To var viegli pagatavot jau dažas dienas iepriekš.

Sastāvdaļas

250 g ātri vārāmās auzu pārslas

100 g speltas grūbu pārslas

30 g samaltas linsēklas

50 g sēklu maisījums no ķirbju, saulespuķu un ciedru riekstiem

50 g valrieksti

40 g mandeļu pārslas

40 g kokosriekstu čipsi

100 g žāvēti ķirši

40 g žāvēti cidoniju gabaliņi

Gatavošana

Sajauc vēlamo porciju mušļa ar jogurtu bez piedevām vai kefīru. Var droši pievienot arī svaigus augļus un ogas.

Pankūkas ar banānu un ogu mērci

Sastāvdaļas

80g pilngraudu kviešu milti

200ml rīsu vai sojas piens

2 olas

sāls

30g valrieksti

eļļa cepšanai

60g mellenes

1/2 banāns

30g tumšās šokolādes gabaliņu

Gatavošana

Pankūku mīklai sajauc miltus ar pienu, olām, sāli, valriekstiem un sablendē līdz  masa kļūst viendabīga. Sablendē banānu un daļu no mellenēm, sajauc šo masu ar atlikušajām mellenēm un šokolādes gabaliņiem. Cep pankūkas iepriekš uzsildītā pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Tad uzliek pa vidu sagatavoto mērci un pankūku saloka vai sarullē.

Labu apetīti!

Receptes: veselīgā restorāna TERRA šefpavārs Fabians de Frīss

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock