foto: Publicitātes foto
Kā pagatavot vok ēdienu četrās minūtēs?
2019. gada 20. maijs, 06:05

Kā pagatavot vok ēdienu četrās minūtēs?

Jauns.lv

Šefpavārs un “Maxima Latvija” projekta “Restorāns tavā virtuvē” vēstnesis Raimonds Zommers atklāj, kā visefektīvāk pagatavot restorāna cienīgus austrumu ēdienus, izmantojot ikvienam pieejamās “Kitchen Aid” vok pannas.

Nepilnās piecās minūtēs tika pagatavotas aromātiskas nūdeles gan ar jūras ķemmītēm, gan garnelēm.

foto: Publicitātes foto

Zommers demonstrē un pastāsta par gatavošanas procesu: “Visām ēdienu sastāvdaļām ir jābūt maksimāli vienādās proporcijās, precīzi sagrieztām līdzīgās frakcijās, lai gatavošanas procesā viss vienlaikus būtu gatavs. Tad uzkarsējam pannu un uz tās liekam nepieciešamās sastāvdaļas. Garneles ar iepriekš kaltētām uzbriedinātām gailenēm, cukīni, plāni grieztu kabaci un, protams, nūdeles. Savukārt, gatavojot jūras ķemmītes, tām pievieno plāni grieztus burkānus, garšaugus un zaļumus. Vok ēdiena garšas nianses var mainīt atkarībā no tā, kādas vok mērcītes tiek pievienotas, šajā gadījumā izmantoju tarijaki mērci. Vēlamo aromātu un garšas nianses šādos ēdienos var piešķirt ar maigākām vai asākām garšvielām, bet lielisks palīgs ir gatavās vok mērces, kas padara ēdienu vēl sulīgāku un smaržīgāku,” stāsta šefpavārs.

foto: Publicitātes foto

„Ja vok ēdiena sastāvdaļas ir iepriekš sagatavotas, šāda maltīte ir pagatavojama, izmantojot vok pannu, nieka četrās minūtēs. Mūsdienās brīvā laika trūkums ir aktuāls teju katram un pēc savas pieredzes varu teikt droši, ka vok ēdieni ir vieni no tiem, kurus, izmantojot atbilstošus virtuves piederumus, katrs var pagatavot restorāna cienīgas maltītes dažu minūšu laikā savās mājās.”

foto: Publicitātes foto

Zommers skaidro, ka vok panna, lai arī daudziem vēl neiepazīta, ir ļoti parocīgs virtuves piederums ātrai garšīgu un veselīgu ēdienu pagatavošanai, jo produkti tiek karsēti pavisam īsu laiku.

“Ikviena restorānā pamatā ir augstas kvalitātes trauki, virtuves piederumi un labi produkti. To visu saliekot kopā un nedaudz piedomājot par komfortu un gaisotni, var radīt restorāna sajūtu mājās,” atzīst izcilais šefpavārs Raimonds Zommers.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar “Maxima Latvija”.