foto: Publicitātes foto
Zommers rāda, kā mājās pagatavot restorānu cienīgu steiku. RECEPTE + VIDEO
Garšīgi
2019. gada 2. aprīlis, 00:05

Zommers rāda, kā mājās pagatavot restorānu cienīgu steiku. RECEPTE + VIDEO

Jauns.lv

Zommers piedāvā vienkāršu recepti, kā mājās pagatavot restorāna cienīgu ceptu liellopa fileju ar batātes biezeni, sakņāju drupačām un timiāna redukcijas mērci.

Liellopa gaļa ir piemērota gan ikdienišķāku ēdienu pagatavošanai, gan ekstravagantākām gaļas ēdienu receptēm svētkos. No liellopa gaļas var pagatavot dažnedažādus ēdienus jebkurai gaumei. Starp citu, liellopa gaļa tiek augstu vērtēta ne tikai tās garšas, bet arī uzturvērtības dēļ. Šoreiz restorāna "Entresols" šefpavārs un "Maxima" projekta Restorāns tavā virtuvē vēstnesis Raimonds Zommers, nodemonstrē un pastāsta par liellopa filejas gatavošanas procesu un atklāj, kā vienkārši pagatavot savā virtuvē restorāna līmeņa maltīti. 

Steika cepšanai var izmanto divas pannas

Raimonds atzīst, ka, pateicoties "Kitchen Aid" plašajam virtuves piederumu klāstam, arī liellopa gaļas filejas cepšanai tika izvēlēta atbilstošākā panna. Zommers uzsver, ka pirms cepšanas ļoti svarīgi ir pannu kārtīgi uzkarsēt. Lai steiks būtu gana gards, tā cepšanai tiek izmantota viena no "Kitchen Aid" plašajā virtuves piederumu klāstā pieejamām pannām. Zommers stāsta, ka, cepot steiku, to var gatavot vai nu uz parastās, vai grila pannas. “Šīm pannām var pagatavot izcilu ēdienu, izmantojot maz eļļas, pateicoties labas kvalitātes emaljai, kura sakarst pietiekamā ātrumā. Kvalitatīva ēdiena pagatavošanā tas ir gana būtiski,” uzsver Zommers. Tāpat šefpavārs atzīst, ka izcilu steiku pagatavošanā lieliski noderējušas "Kitchen Aid" lāpstiņas. 

Raimonds Zommers liellopa fileju pasniedza kopā ar batātes biezeni, sakņāju drupačām un timiāna redukcijas mērci.
Kā vienkārši pagatavojamo maltīti – restorāna cienīgu ceptu liellopa fileju – radīt arī savā mājas virtuvē, iepriecinot un pārsteidzot gan ģimeni, gan draugus, skaties video, sekojot receptē norādītajai instrukcijai.

foto: Publicitātes foto
Zommers uzskata, ka neikdienišķus ēdienus restorāna līmeņa kvalitātē ir iespējams pagatavot arī ikvienā mājas virtuvē, ja vien ir nepieciešamie produkti un atbilstoši gatavošanas piederumi.

Recepte: Cepta liellopa fileja ar batātes biezeni, sakņāju drupačām un timiāna redukcijas mērci

Sastāvdaļas:

  • liellopa fileja, 1 kg 
  • batāte 2 gab. 
  • sviests, 50 g 
  • saldais krējums, 100 ml 
  • sakņu selerija, 1 gab.
  • eļļa fritēšanai, 500 ml
  • sāls, pipari 

Pagatavošana:

Fileju attīra no cīpslām un sagriež biezās šķēlēs ap 80 g katru, apsāla, appiparo un uz karstas pannas apcep no abām pusēm pa 3 minūtēm un pasniedz. Ja vēlas labi ceptu, cepot uzliek vāku, tad pasniedz. 

Sakņu seleriju nomizo, liek blendera krūzē gabaliņus, pielej ūdeni un sablendē smalkos gabaliņos, nolej ūdeni, nosusina un cep uzkarsētā eļļā, līdz veidojas brūnas drupačas, pasniedz.

Batāti nomizo, izvāra ūdenī. Kad kartupelis kļūst mīksts, to nokāš un izberž caur smalku sietiņu, tad pievieno sviestu un saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, lai maksimāli izšķīstu kunkulīši.

foto: Publicitātes foto
“Liellopa filejas cepšanas ilgums var atšķirties, jo ir gardēži, kuriem garšo vidēji cepts steiks, līdz ar to cepšanas ilgums būs salīdzinoši īsāks, nekā ceptam steikam,” paskaidroja šefpavārs, Maxima projekta Restorāns tavā virtuvē vēstnesis Raimonds Zommers.

Timiāna redukcijas mērce

Sastāvdaļas:

  • liellopa gaļas buljons, 1 l
  • sarkanvīns, 500 ml
  • timiāns 20 g
  • sāls, pipari
  • tomātu pasta, 2 ēdk.
  • eļļa, 2 ēdk.

Pagatavošana:

Katlā lej eļļu un izkarsē tomātu pastu. Kad tas izdarīts, pievieno sarkanvīnu, tam ļauj novārīties par 50% un tad pievieno buljonu. Uz lēnas uguns vāra, līdz veidojas mērces konsistence, pievieno sāli, piparus, pārlej pāri un pasniedz.

jauns.lv
Foto: publicitātes

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Maxima.