foto: Juris Rozenbergs
Dināra Rudāne par iRobot: “Ideāls palīgs jaunajai māmiņai”
“Darbināšanas iespēja ar tālvadību ir ideāla opcija. Ja aizmirstas ieslēgt iRobot, pirms esmu aizgājusi no mājām, varu to izdarīt jebkurā mirklī, starta pogu iedarbinot, izmantojot iRobot mobilo lietotni telefonā. Būs lieliski, ka tikmēr, kamēr iešu pastaigā ar mazuli, iRobot iztīrīs māju,” saka topošā māmiņa.
Tīras grīdas katru dienu
2018. gada 29. novembris, 12:12

Dināra Rudāne par iRobot: “Ideāls palīgs jaunajai māmiņai”

Jauns.lv

Dziedātāja Dināra Rudāne, kļūstot par māmiņu, metusi mieru ne tikai savām kaislībām – motobraukšanai, boksam un hokejam, bet arī grīdas tīrīšanai. “To tagad manā vietā dara iRobot!” viņa priecājas.

foto: Juris Rozenbergs
Dināra stāsta, ka jaunākajai kaķenei Čupakabrai ir liela interese par iRobot un viņa to mēdz dzenāt pa istabu, staigāt līdzi. “Bet Dukati ir pilnīgi vienalga, viņa uz šo ierīci vispār nereaģē,” saka divu minču saimniece.

Dziedātājas ģimene nesen ievākusies jaunajā dzīvesvietā – 58 kvadrātmetrus plašā dzīvoklī galvaspilsētas centra tuvumā, kur nupat beigušies remontdarbi. Dināra stāsta, ka doma par robotizētā putekļsūcēja palīdzību prātā bijusi jau labu laiku un aktualizējusies ar mazuļa pieteikšanos. “Kad jutu, ka kustēties un pieliekties kļūst arvien apgrūtinošāk, neko vairs neprātoju – pieņēmu stingru lēmumu – man ir nepieciešams iRobot!”

Kaķu tualetes granulas vairs nav pa visu māju

Dināra ir saimniece diviem žiperīgiem kaķiem – desmit gadus vecajai Austrumu šķirnes Dukati Siāmas kaķa krās un Kornvolas rekss šķirnes kaķenei Čupakabrai, kam ir tikai gads. “Lai gan abi kaķi ir īsspalvaini, apmatojums tik un tā vienmēr mainās, un istabu stūros ir pūkas. Nu man par to vairs nav jāraizējas, jo katru dienu darbinu iRobot, kas visu perfekti savāc. Taču lielākais traucēklis bija kaķu tualetes akmentiņi, kas, pielīpot pie ķepām, vienmēr tika pienēsāti pa visu dzīvokli. Neraugoties uz to, ka esmu izlikusi speciālos paklājus, daļa akmentiņu tik un tā iznēsājās. Beidzot šai problēmai, kas mani reāli apgrūtināja un kaitināja, ir atrisinājums, un tas ir iRobot!” sajūsmu pauž dziedātāja.

foto: Juris Rozenbergs
“Boksa stūris bija pirmais, ko iekārtojām. Iepriekšējā dzīvoklī, kas bija krietni mazāks, bija tikai boksa maiss. Bet šis jau ir izklāts ar speciālajiem paklājiem,” lepojas Rudāne.

40 minūtes ietaupīta laika ik dienu

Gružus vienlīdz labi iRobot savāc gan no lamināta, gan no paklāja, apgalvo Dināra. “Katru reizi pēc tīrīšanas vīrs izber gružu tvertni, un esam patiesi pārsteigti – kā gan uz grīdas vienas dienas laikā ir savācies tik daudz netīrumu. Bet pilsētā, ja logi nemitīgi ir vaļā, vējš sanes iekšā putekļus arī no āra. Žēl, ka iRobot netīra putekļus no plauktiem!” smej Dināra.

Mūziķe ir gandarīta, ka putekļsūcējam izdodas bez problēmām piekļūt paaugstinātām vietām, tostarp paklājam, kas Rudānes dzīvoklī ir pabiezs, kā arī speciālajam paklājiņam, kas klāj mājoklī iekārtotā boksa stūrīša grīdu. “iRobot tiek uz tā, lai gan paklājs ir biezāks, nekā instrukcijā norādītais augstums, kuru iRobot var pievārēt. Mums nav nekādu sarežģījumu – pirms promiešanas un robota iedarbināšanas nav jāatbrīvo grīda no krēsliem, jo tas tiek pāri arī to horizontālajām kājām,” stāsta Dināra. “Ir iespēja uzstādīt virtuālo sienu, kas neļauj robotam piekļūt vietām, kur tas var apgāzt kādus priekšmetus vai tamlīdzīgi, bet man šādas nepieciešamības nav. Arī kaķu ēdiena un dzēriena traukus nenovācu. Esmu novērojusi, ka iRobot ir ļoti jutīgs. Pavisam viegli pieskaras, un uzreiz maina virzienu, traukus nestumjot un negāžot riņķī,” saka dziedātāja, kuras dzīvokli iRobot iztīra aptuveni 40 minūšu laikā. “Tieši tik daudz laika man ik dienu sanāk ieekonomēt,” viņa uzvaroši pasmaida.

foto: Juris Rozenbergs
Dināra neslēpj prieku par to, ka nu istaba ir tīra katru dienu un viņa var vairāk laika un uzmanības veltīt mazulim, nevis brīvajos brīžos uzkopt grīdu.

Beidzot brīva no netīkamākās skaņas pasaulē

Kā vienu no sev svarīgākajām iRobot tehniskajām iespējām Dināra min putekļsūcēja darbināšanas iespēju, atrodoties ārpus mājas. “Tas, ka, nospiežot starta ikonu mobilajā lietotnē telefonā, varu to ieslēgt, lai kur arī tobrīd atrastos, ir ļoti ērti. Kaut arī iRobot dūkšana ir daudzkārt klusāka nekā ierastajiem putekļsūcējiem, grīdas tīrītājierīču skaņa man tik un tā nepatīk. Man no šīs skaņas paliek dulla galva. Putekļsūcēja radītā skaņa man riebjas kopš bērnības – lauku mājā, kur dzīvoju, bija liela platība, vismaz 100 kvadrātmetru, un gandrīz visu grīdu klāja tepiķi. Par grīdas tīrīšanu ar putekļsūcēju atbildīga biju es. Tas bija pilnīgs murgs! Tāpēc līdz šim biežāk man bija vieglāk izmazgāt grīdas, putekļus savācot ar slapju lupatu, nekā to darīt ar putekļsūcēju. Bet nu man tas vairs nav vajadzīgs, jo iRobot visu kārtīgi satīra, kamēr pati esmu ārpus mājas,” saka  Dināra.

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Roomba, atrodoties uz paklājiem un grīdsegām, automātiski palielina sūkšanas jaudu dziļākai tīrīšanai. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 kvadrātmetriem), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts.

iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home lietotni.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālr. 20244222

Reklāmas projekts sadarbībā ar