foto: Publicitātes
Veļas žāvētāja iegādes ceļvedis
Noderīgi ikdienā
2018. gada 11. oktobris, 16:09

Veļas žāvētāja iegādes ceļvedis

Karlīna Timofejeva

Veļas auklas uz balkona vai lielie metāla režģi tavās mājās lai paliek pagātnē! Vietas un laika ekonomijas nolūkos ir pienācis laiks nopietni apsvērt veļas žāvētāja iegādi, kas krietni spēj atvieglot ikdienas soli mājoklī. Sadarbībā ar sadzīves tehnikas ražotāju "Electrolux", apkopojām būtiskāko, kas jāņem vērā, ja esi nolēmis iegādāties veļas žāvētāju.

Platība, vieta un ietilpība

Pirms veļas žāvētāja iegādes pārliecinies, kura būs vispiemērotākā vieta tā novietošanai tavā mājoklī. Kad ir atrasts ideālais variants, izmēri ierīcei pieejamo vietu – standarta "Electrolux" veļas žāvētāji ir 60 cm plati un 60 cm dziļi, taču, ja mājoklis ir neliels un šķiet, ka veļas žāvētājam tajā nav vietas, tad ierīci iespējams novietot arī virs veļas mašīnas, pieliekamajā vai arī skapī.

foto: Publicitātes

Neaizmirsti noskaidrot arī to, vai veļas žāvētājam ir atsevišķā gaisa atvere. Tāda būs nepieciešama žāvētājam ar gaisa ventilācijas atveri, savukārt žāvētājiem ar siltumsūkņa tehnoloģiju un žāvētājiem ar gaisa kondensatoriem ventilācijas atveres nav nepieciešamas.

Ietilpība, kuru var piemērot visiem

Katram no mums ir atšķirīgi ieradumi un ikdienas rutīna. Esam daļa no lielākas vai mazākas ģimenes, tādēļ arī katram gadījumam ir iespējams atrast piemērotāko veļas žāvētāju.

Ja veļu mēdz žāvēt retāk nekā trīs reizes nedēļā, žāvētājs ar ietilpību 4 līdz 5 kilogrami pilnībā atbildīs tavām vajadzībām, bet, ja to dari trīs līdz sešas reizes nedēļā, kā arī žāvē lielu veļas apjomu, tev būs nepieciešama lielāka veļas tilpne, lai tiktu galā ar papildu svaru. Žāvētājs, kurā var ievietot no 5 līdz 8 kilogramiem veļas, gādās par nepieciešamo aprūpi.

Pilnīgi iespējams, ka tev ir nepieciešams veļas žāvētāju izmantot sešas un vairāk reizes nedēļā un tiek žāvēti arī lieli palagi, gultas veļa - "Electrolux" veļas žāvētāju klāsts piedāvā arī ierīces, kuru ietilpība ir līdz pat 9 kilogramiem.

Droša žāvēšana jebkuram apģērbam

Zīds, vilna, kokvilna, smalkie audumi - vai ir kas tāds, ko mūsdienās nav iespējams izžāvēt? Lietojot jaunākās paaudzes veļas žāvētāju, nav jāuztraucas par sabojātiem apģērbiem, jo veļas žāvētāji piedāvā dažādas programmas atšķirīgiem auduma veidiem – nepieciešams vien izvēlēties, kuras no programmām tev būs vispiemērotākās.

Zīda apģērba dabiska žāvēšana ir sarežģīta, jo zīds ātri saburzās, un apģērbs zaudē formu. Arī Tavi mīļākie vilnas džemperi, kas žāvēti izklātā veidā, ātri vien izstaipās un kļūst bezformīgi. Lai no tā izvairītos, iesakām vilnas apģērbu žāvēt vilnas audumam paredzētā programmā, smalkas zīda blūzes – īpaši zīdam paredzētā programmā, tāpat veļas žāvētāji piedāvā arī programmas, kas paredzētas džinsa auduma, kokvilnas, sintētikas žāvēšanai. Katra programma automātiski pielāgo veļas tilpnes rotēšanas ātrumu, virzienu, kā arī temperatūru konkrētajam auduma veidam.

Starp citu – veļas žāvētājā iespējams žāvēt arī ūdensnecaurlaidīgus apģērbus. Veļas žāvētājs ar "DelicateCare" sistēmu un īpašu programmu virsdrēbēm ne tikai izžāvēs, bet arī uzlabos ūdensnecaurlaidīgo membrānu. Starp citu - šis žāvēšanas cikls saglabā ūdensnecaurlaidību labāk, nekā žāvējot apģērbu izklātā veidā.

Atceries! Izvēloties veļas žāvētāju, vienmēr pievērs uzmanību tam, vai ierīcei ir piešķirts "Woolmark" sertifikāts. Tas ir apstiprinājums tam, ka ierīce droši žāvē pat tādus vilnas izstrādājumus, kurus drīkst mazgāt tikai ar rokām.

foto: Publicitātes foto

Aizmirsti par gludināšanu - ļauj to darīt veļas žāvētājam

Apģērba gludināšana bieži vien aizņem daudz brīvā laika, taču veļas žāvētājs krietni atvieglo šo procesu. "Electrolux" veļas žāvētāji ar tvaika programmu maigi atjauno trauslus audumus, tvaiks palīdz izlīdzināt krokas, samazinot gludināšanas nepieciešamību, kā arī atsvaidzina apģērbu. Programma „Viegli gludināt” ("Easy Iron") veļas žāvētājos atvieglo gludināšanu, samazinot apģērba krokošanos līdz pat 50% un automātiski noregulējot veļas izgriešanas ātrumu.

foto: Publi

Enerģijas patēriņš

Kā jau visām elektroierīcēm arī veļas žāvētāju enerģijas patēriņu un efektivitāti apzīmē ar marķējumu no A līdz G, ieskaitot A+, A++ un A+++, kas norāda uz īpaši izcilu darbības gaitu. Tradicionālie žāvētāji patērēja daudz enerģijas, krietni palielinot ikmēneša maksājumus un samazinot ģimenes budžetu, taču, pateicoties "Electrolux" veļas žāvētājos esošai siltumsūkņa tehnoloģijai, vari rūpēties par savu veļu, nesatraucoties par savu elektrības rēķinu, jo arī šīs ierīces ietilpst A kategorijā.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar "Electrolux".