foto: Shutterstock
Ja mājās ir grils, neaprobežojies tikai ar šašlika cepšanu. Lūk, receptes!
Garšīgi
2018. gada 8. jūlijs, 08:23

Ja mājās ir grils, neaprobežojies tikai ar šašlika cepšanu. Lūk, receptes!

"100 Labi Padomi"

Tad vienalga, vai tas ir vaļējais vai slēgtais grils, nevajag aprobežoties tikai ar šašlika cepšanu. Ņemot talkā restītes un vienreiz lietojamās alumīnija plātis ar caurumiņiem, var izcept visu ko, sākot no dārzeņiem un sēnēm un beidzot ar augļiem.

Lūk, pieci interesanti ēdieni, ko vari izmēģināt pagatavot uz grila:

Ar gaļu pildīti sīpoli (attēlā)

Pildīšanai un cepšanai piemērotāki ir lielie sīpoli, ko dēvē par dārzeņsīpoliem.

4 personām

1 stunda pagatavošanai

  • 4 prāvi sīpoli
  • 400 g maltās gaļas
  • 8 brokastu bekona šķēlītes
  • 6 šampinjoni
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 2 ēdk. rīvmaizes
  • 2 ēdk. barbekjū mērces
  • 2 tējk. sojas mērces
  • 1 tējk. tomātu mērces
  • eļļa

Pagatavošana 

1. Sīpolus pārgriez šķērsām uz pusēm un uzmanīgi izņem laukā vidu tā, lai paliek tikai pāris ārējās kārtas. Izņemto daļu smalki sakapā. Arī šampinjonus smalki sakapā.

2. Sakapātos sīpolus rūpīgi samaisi ar šampinjoniem, gaļu un pārējiem produktiem, izņemot bekona šķēlītes.

3. No maisījuma izveido četras bumbiņas tā, lai ietilptu starp kopā saliktām sīpola pusītēm.

4. Aptin ar bekona šķēlītēm. Ja vajag, saspraud ar irbulīti. Apzied ar eļļu.

5. Liec uz grila un apgrozot cep 30–40 minūtes.

Pildītas paprikas pusītes

Lielas paprikas pākstis pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri sēklotni. Pagatavo maisījumu no brinzas tipa siera, apceptiem baltmaizes kubiņiem un sakapāta koriandra. Iepildi paprikas pusītēs un ar pildījumu uz augšu liec uz grila.

Vistas kotletītes ar skābētu gurķi

Vistas fileju ar nazi sakapā, pievieno smalki sakapātu skābētu gurķi un sīpolu un samīci. Izveido kotletītes un cep uz grila.

Rožkāposti šķiņķa mētelītī

Notīrītus rožkāpostus ar krusteniski iegrieztiem kaceniem apkaisi ar garšvielām un katru aptin ar plānu caurauguša šķiņķa šķēli. Saspraud ar iesmiņu un cep, līdz šķiņķis kļūst kraukšķīgs.

Lavašs ar dārzeņiem

Dārzeņus, piemēram, kabačus, baklažānus, papriku, sīpolus, arī burkānus un nelielus kolrābjus, sagriez ripiņās, samaisi ar sāli, maltiem pipariem un eļļu un liec uz restītēm, lai cepas. Pēc tam liec uz lavaša ripas līdz pusei. Apkaisi ar sakapātiem zaļumiem un rīvētu sieru. Ja gribi, apslaki ar kādu mērci. Pārloki otru lavaša pusi pāri, viegli piespied un cep uz grila no abām pusēm.