Kas jāņem vērā, dodoties uz Kuršu kāpu? Divkārt paaugstināta cena par iebraukšanu Neringā
Šovasar iebraukšanas maksa Kuršu kāpā no Klaipēdas kļuvusi divas reizes lielāka – 20 eiro. Tomēr tas nav mazinājis atpūtnieku vēlmi ar savu auto doties uz unikālo dabas veidojumu.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 16. jūlijs, 09:35

Kas jāņem vērā, dodoties uz Kuršu kāpu? Divkārt paaugstināta cena par iebraukšanu Neringā

Jauns.lv

Tiem, kuri ar savu vieglo auto dodas atpūsties uz Kuršu kāpu Lietuvā, jārēķinās, ka nu viņiem divkārtīgi pieauguši izdevumi. Jau mēnesi caurlaide vieglās automašīnas iebraukšanai Kuršu kāpā maksā 20 eiro, uz pusi dārgāk nekā tas bija līdz šim. Tomēr tas nav samazinājis auto skaitu Kuršu kāpā, tieši otrādi.

Tūkstošiem latviešu ik vasaru dodas uz Klaipēdu, lai no turienes ar prāmi pārceltos uz Kuršu strēli un apmeklētu gan dabas parku, gan delfināriju. Nu divas reizes paaugstināta cena par auto iebraukšanu Kuršu kāpā.

Jūnija beigās Neringas pašvaldība divas reizes paaugstināja maksu par vieglās automašīnas iebraukšanu aizsargājamā dabas teritorijā – līdz 20 eiro. Vietvara tādējādi cerēja samazināt auto plūsmu, bet noticis tieši pretējais, raksta delfi.lt. Šāda paaugstināta iebraukšanas maksa uz Kuršu kāpu būs tikai vasaras periodā – no jūnija līdz augusta beigām.

Neringas mērs Darjus Jasaitis iepriekš izteicies, ka maksas paaugstināšana ir saistīta nevis ar vēlmi atbaidīt tūristus, bet gan ar vēlmi pasargāt Kuršu kāpu no lielā automobiļu skaita un aicināt cilvēkus izmantot sabiedrisko transportu.

Tomēr mērķis nav sasniegts. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tagad uz Kuršu kāpu dodas vairāk auto nekā pērn, kad bija jāmaksā uz pusi mazāk. Pirmajās dienās pēc iebraukšanas maksas palielināšanas Kuršu kāpā iebrauca par 57 vieglajām automašīnām un 200 kemperiem vairāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn.

Pagājušā gada jūnijā Kuršu kāpā no Klaipēdas iebrauca 16 200 automašīnas un šogad to skaits esot lielāks.

Kasjauns.lv/Foto: Dagnija Jankovska/poga.lv