Kļuvis zināms, kāpēc Friske ārstējās Latvijā
Internetā parādījušās fotogrāfijas ar Žannu Friski, septembra vidū iepērkamies Jūrmalas lielveikalā. Var redzēt, ka dziedātāja, uzturoties Latvijā, krietni atlabusi.
Slavenības
2014. gada 29. septembris, 09:03

Kļuvis zināms, kāpēc Friske ārstējās Latvijā

Jauns.lv

Ar vēzi smagi slimā Krievijas dziedātāja Žanna Friske pēc ārstēšanās ASV klīnikā vairākus mēnešus uzturējās Latvijā. Pirms nedēļas viņa pametusi Jūrmalu un esot devusies uz Ķīnu.

Losandželosā Žannu Friski ārstēja ar jaunu nanopreperātu – eksperimentālu vakcīnu, kas speciāli izstrādāta smadzeņu vēža apkarošanai. Šī metode izglāba Friskes dzīvību. No Losandželosas Žanna Friske ieradās Latvijā, kur viņa atguvās Jūrmalā, Baltijas jūras krastā. Un nu kļuvis zināms, kāpēc dziedātāja izvēlējās tieši Latviju.

Kā presei izstāstījis Friskes tuvs draugs, TV raidījumu vadītājs Otars Kušanašvili, tad Žana viņam neslēpusi, ka ārstēšanās ar eksperimentālo vakcīnu bijusi ļoti dārga. Savukārt Latvijā Friske ieradusies tāpēc, ka viņai izstāstīts par kādu “onkoloģijas jomas spīdekli, kas praktizē kādā no Rīgas ārstniecības centriem”. Pie šī Latvijas ārsta Friske tad arī pēdējos mēnešos konsultējusies. Turklāt veiksmīgi, jo, kā atklājis Kušanašvili, tad dziedātāja ne tikai ievērojami novājējusi, bet arī izskatās krietni labāk. Viņa pat pati jau varot vadīt automašīnu, bet pats galvenais – Žanna beidzot sākusi smaidīt. “Maskavā viņa atgriezīšoties ne ātrāk par decembri. Cik sapratu, viņa jau ir aizlidojusi no Jūrmalas, taču uz kurieni – man nepateica,” tā pirms dažām dienām Krievijas izdevumam “Komsomoļskaja Pravda” izteicās Friskes draugs.

Tikmēr baumo, ka Friske šobrīd uzturas Ķīnā, kur ārstējas ar netradicionālās medicīnas palīdzību. Turklāt Ķīnā esot kāda jauna iekārta, kas iznīcina audzēju bez ķirurģiskas iejaukšanās, un šis brīnumaparāts, atšķirībā no staru terapijas, iedarbojas tikai uz bojātajiem audiem.


Kasjauns.lv/Foto: instagram.com, no izdevniecības Rīgas viļņi arhīva