foto: Publicitātes
Nākamgad Rīgā koncertēs itāļu poproka sensācija "The Kolors"
"The Kolors"
Mūzika
2024. gada 24. aprīlis, 11:44

Nākamgad Rīgā koncertēs itāļu poproka sensācija "The Kolors"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

2025. gada 4. aprīlī Rīgā, "Palladium" koncertzālē, savas pirmās Eiropas turnejas ietvaros uzstāsies itāļu poproka sensācija "The Kolors".

Superhitu "Italodisco" (vairāk nekā 220 miljonu straumējumu, pieckārtējs platīna statuss Itālijā un četrkāršs Polijā) un "Un Ragazzo Una Ragazza" (platīna statuss Itālijā) izpildītāji pirmo reizi dodas tik vērienīgā turnejā, kas ietvers solo un festivālu koncertus Šveicē, Vācijā, Austrijā, Beļģijā, Slovēnijā, Polijā, Latvijā un citur. “The Kolors” sola, ka koncertā bez augstākminētajiem izskanēs arī citi viņu pazīstamākie hiti - "Everytime", "Frida (mai, mai, mai)" un "Pensare male", kā arī citas dziesmas - no visiem trim studijas albumiem, kurus papildinās pārsteidzoši gaismas efekti un pirotehnika.

Grupu 2009. gadā izveidoja brālēni Antonio “Stash” (vokāls, ģitāra) un Alekss Fjordispino (bungas) un Daniele Mona (taustiņistrumenti), kuru vēlāk nomainīja Dario Jakuli (basģitāra). Sākotnēji meistarību slīpējot Milānas klubā un iesildot tādas grupas kā “Hurts” un “Gossip”, “The Kolors” pamazām iegūst atpazīstamību un pievērš producentu Viči Lombardo, Elio un Roko Tanikas uzmanību, kas jaunajiem censoņām palīdz sarakstīt debijas albumu “I Want” (2014) ar singlu "I Don't Give a Funk".

Plašāka uzmanību “The Kolors” sasniedz līdz ar uzvaru Itālijas TV jauno talantu šovā “Amici”. Bet par īstu izrāvienu kalpoja singls "Everytime" no otrā albuma “Out” (2015), kurš Itālijas topa 1.vietā noturējās 12 nedēļas pēc kārtas un ieguva pieckāršu platīna statusu. Trešais albums “You” (2017) ietver sadarbību ar citiem itāļu māksliniekiem, piemēram Guči Mane singlā "What Happened Last Night".

2018. gadā “The Kolors” pirmo reiz uzstājās slavenajā Sanremo festivālā, izpildot dziesmu itāliski - "Frida (mai, mai, mai)", kas vienā mirklī nonāk aktīvā radiorotācijā. 2019. gadā seko kopā ar itāļu slavenību Elodiju iedziedātā "Pensare male", kas sasniedz Itālijas radio topa virsotni. Kā trešā 2021. gadā pievienojas "Cabriolet Panorama", kas iegūst multiplatīna statusu.

Taču par patiesu sensāciju kļūst 2023. gadā iznākušais megahits "Italodisco", kas platīna statusu ieguva ne tikai Itālijā, bet arī Šveicē un Polijā. 2024. gada februārī izdotais "Un Ragazzo Una Ragazza" turpināja uzvaras gājienu, atkal iegūstot platīna statusu.