foto: Publicitātes foto
Augustā Rīgā uzstāsies leģendārie "The Prodigy"
"The Prodigy" koncertā.
Mūzika
2024. gada 10. aprīlis, 15:59

Augustā Rīgā uzstāsies leģendārie "The Prodigy"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

18. augustā Rīgā, "Wondersalā", uzstāsies britu elektroniskās deju mūzikas superzvaigznes "The Prodigy".

Savā oficialajā mājaslapā internetā "The Prodigy" izziņojusi, ka saviem šīs vasaras koncetiem pievienojusi divas uzstāšanās Baltijas valstīs - 17. augustā Tallinā un 18. augustā Rīgā. "The Prodigy" Latvijā jau ir koncertējusi vairākas reizes - 2006. gada pavasarī, 2009. gada rudenī, 2016. gada aprīlī.

"The Prodigy” vienmēr radījusi mūziku, kas nepakļaujas ne likumiem, ne sabiedrības dogmām, tomēr šī mūzika rada tādu jaudu, kurai ir gatavi sekot tūkstoši. Tā grupa no maziem Lielbritānijas naktsklubiem savu spēlēto elektroniskās deju mūzikas virzienu ir aizvedusi uz pasaules lielākajām skatuvēm. Grupa pasaules slavu ieguva jau pēc sava otrā albuma "Music For The Jilted Generation” (1994) izdošanas, kad elektroniskā mūzika vēl nebija tik populāra, bet pēc albuma "The Fat Of The Land” (1997) grupa nokļuva kulta statusā. Tas nav pārsteidzoši, jo trešais "The Prodigy” albums iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā visātrāk pārdotais britu albums, 2012. gadā pārdoto albumu skaits pārsniedza 10 miljonus.

Grupa izdevusi septiņus studijas albumus, beidzamais no tiem - "No Tourists" - klajā nāca 2018. gadā. Gadu vēlāk viņsaulē aizgāja viens no grupas līderiem - pašnāvību pakaroties izdarīja vokālists Kīts Flints.