ASV Misūri štatā puika piedzimis vienā datumā ar tēvu un vectēvu, taču ar to sakritības nebeidzas!
Daniels Nelsons Lesinskis — tēvs, dēls un vectēvs (ekrānuzņēmums no "X")
Trakā pasaule
2024. gada 10. aprīlis, 18:39

ASV Misūri štatā puika piedzimis vienā datumā ar tēvu un vectēvu, taču ar to sakritības nebeidzas!

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pavisam nesen ASV Misūri štatā nācis pasaulē puisītis, kuram deva vārdu Daniels. It kā nekas īpašs, taču viņš piedzima tajā pašā datumā, kad viņa tēvs un vectēvs. Un laimīgie vecāki parūpējās, lai puikas sakritība ar senčiem būtu vēl pilnīgāka!

26. martā Misūri štata Sentluisas pilsētā dzimušajam Danielam ir dāvāts tāds pats vārds, kā viņa 34 gadus vecajam tēvam un 67 gadus vecajam vectēvam, tagad viņš ir Daniels Nelsons Lesinskis III, vēsta “People”.

Izrādās, ka ārsti bija prognozējuši viņa piedzimšanu 1. aprīlī, dienu pirms Daniela Nelsona Lesinska II jaunākās meitas Eivijas dzimšana dienas. Taču 26. martā viņa mammai Heidijai nācās veikt steidzamu ķeizargriezienu. Kad bērniņš bija nācis pasaulē sveiks un vesels, turklāt tik zīmīgā datumā, nevienam nebija šaubu par piešķiramo vārdu.

“Es vienmēr gribēju turpināt Daniela vārdu, un fakts, ka tas noticis mūsu dzimšanas dienā, ir vēl labāk,” Daniels Lesinskis juniors izteicās “People”. “Man vienmēr šķitis forši, ka mana dzimšanas diena sakrīt ar tēva dzimšanas dienu,” viņš sacīja. “Bet tagad, pēc visa notikušā… vienīgais, kas man nāk prātā ir tas, ko nākamgad mēs trijatā izdarīsim īpašu!”

Viņa tēvs atzina, ka savas dzimšanas dienas vienmēr atzīmējis divatā ar tēvu. “Mēs kaut ko darījām divatā: braucām makšķerēt vai devāmies uz beisbola spēli. Katru gadu šo dienu mēs padarījām īpašu. Mēs sev atgādinājām, ka mums ir kaut kas foršs, ar ko nevar palepoties vairums citu tēvu un dēlu,” viņš atzina. Turpmāk gan viņiem nāksies svinēt trijatā, par ko abi ir ļoti laimīgi.

Pašam Danielam Nelsonam Lesinskim senioram un viņa sievai Sindijai piedzima četri puikas, un Daniels bija visjaunākais. “Mēs ļoti centāmies, lai beidzot būtu meita,” atzina vectēvs. “Bet sieva man teica, ka šī būs pēdējā reize, lai man būtu [Daniels] juniors, tādēļ es izmantoju iespēju.”

Kādas izredzes, ka pieaugušais dēls savai atvasei arī izvēlēsies vārdu Daniels, un pasaulē būs nācis Daniels Nelsons Lesinskis IV? Viņa tētis uzsver, ka tas ir pilnībā paša dēla ziņā. “Es rīkošos tieši tāpat kā tētis darīja manā gadījumā — nekāda spiediena!”

Kādā BBC 2017. gada publikācijā teikts, ka varbūtība, ka vectēva, tēva un dēla dzimšanas datumi sakrīt, ir 1 pret 130 000. “Daudzi jau teikuši: “Nopērc loterijas biļeti!” smej Daniels Lesinskis juniors. Varbūt tiešām arī tur uzspīdēs veiksme?

Tēmas