foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lolita Kurpniece aiziet no darba Jaunajā Rīgas teātrī. Tam ir nopietns iemesls
“Ideju man ir daudz, plāni lieli, vēlme sevi pierādīt, pārbaudīt, attīstīt citā profesijā arī ir. Tikai vajadzīgs laiks un spēks,” pēc aiziešanas no darba Jaunajā Rīgas teātrī saka aktrise Lolita Kurpniece.
Slavenības
2024. gada 24. februāris, 06:21

Lolita Kurpniece aiziet no darba Jaunajā Rīgas teātrī. Tam ir nopietns iemesls

Žurnāls "Kas Jauns"

Kopš kāzām ar Dailes teātra aktieri Niklāvu Kurpnieku viņa amata biedrene Lolita Stūrmane ir ne tikai mainījusi uzvārdu, bet arī pārtraukusi darbu Jaunajā Rīgas teātrī. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", skaistules aiziešanai no šī teātra bijis ļoti nopietns iemesls.

Lolita Kurpniece ir Latvijas Kultūras akadēmijas tā sauktā Hermaņa kursa absolvente un sevi spilgti pieteica Jaunā Rīgas teātra veidotajā daudzsēriju filmā "Aģentūra".

Arī izrādēs uz teātra skatuves slaidā un simpātiskā aktrise spēlēja godam, un daudziem nebija ne mazāko šaubu, ka jau tuvākajā nākotnē ir priekšā viņas lielais iznāciens.

foto: Publicitātes
Lolita ar kolēģi Sabīni Tīkmani Alvja Hermaņa iestudējumā "Operācija Mindfuck".

Taču nu Lolitas Kurpnieces vārds teātra štata aktieru sarakstā vairs nav atrodams, un, kā izrādās, viņas aiziešana no Jaunā Rīgas teātra bijusi saistīta ar veselības problēmām. “Pārtraukt darbu Jaunajā Rīgas teātrī bija mans personīgais lēmums, ko neietekmēja mans darba devējs. Šādu lēmumu pieņēmu, jo mans ķermenis teica STOP! Un šoreiz īsti nebija citu variantu, kā klausīt savam ķermenim. Bija jāsaprot, kas man ir svarīgāks – ilgtermiņā veselība vai darbs. Atzīšos, šis lēmums pie manis nāca ļoti ilgi un grūti, tomēr beigās izvēlējos pirmajā vietā likt savu veselību,” paskaidro Lolita, piebilstot, ka sīkāk savas veselības likstas iztirzāt nevēlas.

Vairākus mēnešus viņa veltījusi atlabšanai un patlaban jau sāk izskatīt sadarbības piedāvājumus. “Šobrīd jūtos ļoti labi, esmu laimīga, atguvusi spēkus un veselību, redzu gaismu tuneļa galā. Par laimi, vēl neesmu nonākusi situācijā, kad nožēlotu savu izdarīto izvēli. Viss dzīvē notiek tā, kā tam jānotiek, par to es nešaubos,” domā Kurpniece, atklādama, ka turpmāk aktrises profesiju vēlas apvienot arī ar medicīnas studijām. “Esmu uzsākusi mācības, precīzāk – sagatavošanas kursus Rīgas Stradiņa universitātē, lai vēlāk varētu studēt maģistrantūrā. Kādā profesijā, tas lai pagaidām paliek pie manis.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lolita Kurpniece ar vīru Dailes teātra aktieri Niklāvu Kurpnieku. Abi apprecējās aizvadītajā vasarā.

“Šobrīd esmu pilna laika sieva, mamma mūsu sunim Bono, pēc ilgāka laika – arī meita, kurai ir laiks aizbraukt pie mammas uz dzimšanas dienu, jo nav jāstrādā, kā arī māsa un viss pārējais, ko uz ilgāku laiku biju atstājusi otrajā plānā. Tā šobrīd esmu es,” apmierināta ar šā brīža situāciju jūtas Lolita.

“Neesmu pilnībā atmetusi domu par aktrises profesiju, šī drīzāk ir pauzīte, kurai nav zināms ilgums. Varbūt jau pavisam drīz vēlēšos un varēšu atsākt darbu Jaunajā Rīgas teātrī, ja mani tur gaidīs atpakaļ. Ja nē, kas to lai zina, kur mani ceļi vedīs. Bet šobrīd es kā aktrise izskatu tikai projektu darbus, kam ir zināms sākuma un beigu datums, piemēram, filmēšanās, izrādēs kā ārštata aktrise. Jo uz štata vietu pagaidām nevēlos pretendēt. Es labprāt vēlētos savas šā brīža studijas apvienot ar kādu darbu, piemēram, televīzijā vai radio kā kāda raidījuma vadītāja. Ja man piedāvātu šādu iespēju, būtu ļoti apmierināta un teiktu jā,” domā Kurpniece.