foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Septiņus gadus pēc šķiršanās trillera modele Una Kārkliņa beidzot apprecas ar miljonāru Gulbi
Septiņus gadus pēc šķiršanās trillera Una Kārkliņa un Ainars Gulbis ir kļuvuši par laulātu pāri.
Slavenības
2024. gada 15. janvāris, 06:40

Septiņus gadus pēc šķiršanās trillera modele Una Kārkliņa beidzot apprecas ar miljonāru Gulbi

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

49 gadu vecumā septiņu bērnu māte, kādreizējā modele Una Kārkliņa kļuvusi par miljonāra Ainara Gulbja (64) likumīgu sievu. Abu laulība reģistrēta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas dzimtsarakstu nodaļā 29. decembrī.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", apprecoties jaunā sieva gan atstājusi savu, gan pieņēmusi vīra uzvārdu un tagad ir Una Gulbe-Kārkliņa. Pāris arī nekavējoties sakārtojis materiālo dokumentāciju, proti, jau šā gada 2. janvārī noslēdzis laulības līgumu par visas mantas šķirtību.

Datubāzē "Lursoft" reģistrētajā Gulbju ģimenes laulības līguma aprakstā teikts: “Laulātie apliecina, ka katra laulātā šķirtā manta ir tā kustamā un nekustamā manta, kas viņam piederēja pirms laulības noslēgšanas, kā arī visa tā manta, kuru konkrētais laulātais iegādājies laulības laikā.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Una Kārkliņa jaunībā bija pasaulē pieprasīta modele, un tajā laikā viņai bija romantiskas attiecības ar Ainaru Gulbi. Una uz žurnāla vāka pozējusi arī kā līgava.

No glābēja par mīļoto

Viņus saistīja jaunības dienu mīlestība jau pirms vairāk nekā 30 gadiem. Tad Una bija modele, abi tikušies Latvijā un citās pasaules valstīs, Gulbis Parīzē pat īrējis dzīvokli abiem, bet pēc laika uzņēmējs izveidoja citas attiecības un viņu mīlasstāsts beidzās. Aptuveni 25 gadus viņi dzīvoja katrs savu dzīvi un kontaktu neuzturēja.

Laikā, kad sāka brukt Unas harmoniskā ģimenes dzīve ar septiņu bērnu tēvu Māri Gavaru, Ainars Gulbis bija kā juridiski, tā faktiski brīvs vīrietis. Laulība ar iepriekšējo sievu un divu jaunāko bērnu māti Vinetu Gulbi bija šķirta jau pirms pāris gadiem.

Viens no Latvijā turīgākajiem vīriešiem, kas zināms arī kā pasaulē slavenā tenisista Ernesta Gulbja tēvs, Ainars Gulbis un viņa trešā sieva Una Kārkliņa viens otru no jauna atrada aptuveni pirms septiņarpus gadiem. Una, dziļa izmisuma mākta, bija piezvanījusi Ainaram, pastāstījusi, ka vairs nespēj un turpmāk vairs nevēlas dzīvot laulībā ar savu septiņu bērnu tēvu Māri Gavaru, jo jūtoties nomākta un nelaimīga, turklāt esot bez pienācīgiem iztikas līdzekļiem. Sākumā abu komunikācija esot balstījusies uz Unas lūgumu palīdzēt ar materiālu atbalstu, lai būtu iespēja aiziet no vīra un vismaz uz kādu laiku viņa ar bērniem varētu iztikt. Ainars bez ilgas domāšanas piekritis savai jaunības dienu mīļotajai palīdzēt, bet drīz vien viņi no jauna sagāja kopā kā pāris.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Māris un Una 2016. gadā.

Desmitgades skaļākā mīlas epopeja

Par to, kā pirms septiņiem gadiem aizsākās miljonāra Ainara Gulbja un tolaik vēl laulībā ar uzņēmēju Māri Gavaru esošās Unas Gavares mīlasstāsts, skaļāka un skandalozāka epopeja pēdējā desmitgadē Latvijā nav dzirdēta. Viss sākās ar to, ka līdz šim par Latvijas vienu no paraugsievām uzskatītā Una kopā ar visiem septiņiem bērniem pēkšņi pameta ģimenes māju Jūrmalā un līdz ar to arī vīru un bērnu tēvu Māri Gavaru. Aizbraucot viņa atstājusi audioierakstu, kurā izklāstījusi savas atklāsmes par notiekošā iemesliem. Sieva pati izstāstījusi par savām attiecībām ar Ainaru Gulbi un informējusi, ka kopā ar atvasēm devusies uz viņa īpašumu Tenerifē, Spānijā.

Jau drīz sieva pieprasīja laulības šķiršanu, taču vīrs paziņoja, ka negrasās piekrist Unas pavēlēm, jo Una tagad esot pilnīgi cits cilvēks, savā komunikācijā pavēlnieciska un kategoriska. Gavars arī pauda sašutumu, ka aizbēgusī sieva liedz viņam pilnvērtīgu komunikāciju ar bērniem. Māris Gavars vērsās policijā un tiesā ar iesniegumu par bērnu nolaupīšanu. Vīrietis apgalvoja, ka bērniem nav atļauts viņam teikt savu atrašanās vietu, savukārt Gulbis paziņojis, ka visus ar bērniem saistītos jautājumus Mārim tagad būšot jākārto ar viņu. Bērni Mārim teikuši, ka gribot mājās.

Kā žurnālam "Kas Jauns" tolaik atklāja Māris Gavars, Ainārs Gulbis viņu pat braši aicinājis uz dueli: “Viņš pat mani sauca uz dueli ar šaušanos! Iedomājieties, kāds bruņinieks?! Cīnīšoties ar mani par sievieti, ko mīl. Rakstīja, ka ieročus piedāvā izvēlēties man, bet pats rekomendējot šauties ar pistolēm!”

Pēc kāda laika Gavars, kurš iepriekš bija iesaistījis arī Tieslietu ministriju, lai tā gādā par, viņaprāt, nolaupīto un no valsts aizvesto bērnu atgādāšanu dzimtenē, neslēpa piktumu, ka no ministrijas saņemtajā vēstulē uzzinājis – adrese Tenerifē, ko kā bērnu uzturēšanās vietu tiesas dokumentos norādījusi Una Gavare, nav atbilstoša, un par to pārliecinājušās arī Spānijas varasiestādes.

Bērnus, mantu un uzturlīdzekļus dala tiesā

Nākamā gada pavasarī, septiņus mēnešus pēc Unas aizbēgšanas uz Tenerifi pie Ainara Gulbja, kādreizējā paraugpāra Unas un Māra Gavaru domstarpības tika izskatītas tiesā. Uz sēdi septiņu bērnu māte ieradās ar advokāti Elizabeti Bruksli, kurai pēc nelāgas pieredzes ar pašas trīs bērnu tēvu un kādreizējo vīru ekspolitiķi Māri Gulbi jau gadiem ir “advokātes – vīriešu iznīcinātājas” slava.

Tiesā bija iecerēts tikt skaidrībā par to, kur turpmāk dzīvos viņas un vīra Māra bērni un kā vecāki sadalīs ar viņu aprūpi un uzturēšanu saistītās lietas. Tāpat dienaskārtībā bija Gavaru laulības šķiršanas un mantas dalīšanas jautājums – Una vēlējās panākt, lai ar tiesas palīdzību māja tiek atbrīvota un bērnu tēvs izvācas no privātmājas, kuras likumīgā īpašniece ir Una. Savukārt Māris Gavars galvenokārt vēlējās atrisināt jautājumu, kas skar viņa saskarsmes tiesības ar bērniem, no kuriem dažus viņš nebija redzējis pat ilgāk nekā pusgadu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Skaistā un kuplā Māra un Unas Gavaru ģimene ilgu laiku iedvesmoja daudzus. Izrādījās, ka Una šajā laulībā nejutās laimīga.

Tiesāšanās rezultējās ar to, ka bērnu dzīvesvieta tika noteikta kopā ar māti, bērnu tēvam uz sievas vārda esošais miteklis Jūrmalā ir jāpamet, kā arī jāgādā uzturlīdzekļi 800 eiro apmērā ik mēnesi. Tiesa noteica arī turpmākās bērnu un tēva saskarsmes tiesības un kuros svētkos un bērnu jubilejās viņi varēs būt kopā ar katru no vecākiem. Unas un Māra Gavaru laulība tiesā oficiāli tika šķirta 2018. gada pavasarī, un šķiroties Una atgriezās savā meitas uzvārdā – Kārkliņa.

Miljonārs un Una ar saviem bērniem no Tenerifes atgriezās Latvijā, kādu laiku dzīvoja lepnā īpašumā Kurzemē, pēc tam iekārtojušies uz dzīvi Baltezera apkaimē. Dzirdēts, ka Una, kuras vecākās atvases jau sasniegušas pilngadību, pievērsusies meinkūnu šķirnes kaķu audzēšanai.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!