foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Beidzot atklājas, ko šoruden Siguldā darīja Alla Pugačova
Alla Pugačova.
Slavenības
2023. gada 10. decembris, 06:11

Beidzot atklājas, ko šoruden Siguldā darīja Alla Pugačova

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Estrādes dīva Alla Pugačova un viņas vīrs humorists Maksims Galkins jau gadiem vasarās atpūšas Latvijā, taču šis gads ir izņēmums – nu slavenību pāris te ierodas arī ārpus tūrisma sezonas.

Maksims Galkins savulaik žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka jau kopš bērnības mīl Jūrmalu, kurp vasarās viņu dzīvoties pie jūras vedis tēvs. Arī saviem bērniem Maksims un Alla cenšas dāvāt skaistas vasaras tieši Latvijas jūrmalā.

Alla Pugačova un Maksims Galkins apmeklē «Laima Rendezvous Jūrmala». 28.07.2023.

Šodien, 28. jūlijā, Dzintaru koncertzālē noritēja Laimas Vaikules organizētā festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala» koncerts. Pasākumu pagodināja arī augsti viesi - ...

gallery icon

Pāra dvīņiem Elizabetei un Harijam šoruden tika atzīmēta desmitā dzimšanas diena, un vecākiem nākas apzināt arvien jaunas vietas un iespējas, kā izklaidēt, izglītot un visādi citādi kvalitatīvi nodarbināt atvases. Līdz ar to Pugačova un Galkins ar bērniem Latvijā ik pa laikam sastopami arvien plašākā teritoriālajā mērogā no savas pamata bāzēšanās vietas kūrortpilsētā Jūrmalā. Un nu jau vairs ne tikai gada siltajos mēnešos.

Piemēram, pērn Maksims Galkins ar dēlu apjūsmoja purva ainavu no Teiču purva skatu torņa, primadonnas ģimene bija manāma, apmeklējot Rīgas Zooloģisko dārzu, un sastopama meža parkos iekārtotajās rāpšanās trasēs un citur. Bet šā rudens izskaņā Galkins un Pugačova soctīklos lepojās ar zeltainām kopbildēm no pasakainās Siguldas.

Kā uzzināja "Kas Jauns", toreiz ceļš no Izraēlas uz Latviju – un tieši uz Siguldas pusi – slavenos skatuves māksliniekus primāri bija atvedis kāda īpaša notikuma dēļ. Proti, viņi devās viesoties uz lauku māju pie latviešu miljonāra Jūlija Krūmiņa Gaujas Nacionālā parka mežā, netālu no Siguldas.

Jau pēc dažām dienām – 12. decembrī – Jūlijam Krūmiņam būs 80. jubileja, ko viņš atzīmēs ar grandiozu balli, un vakara vadītāja godā būs tieši Maksims Galkins. Viņš vēlējās ar jubilāru detalizēti izrunāt svinību scenāriju, tāpēc kopā ar Allu personīgi ieradās Siguldā uz satikšanos pie kafijas krūzes.

“Pārsteigt manus viesus ir liels izaicinājums. Man ir skaidrs, ka Latvijas mūziķi (kā dziedātāji, tā komponisti) ir dzirdēti, un daudzas dziesmas mēs zinām no galvas. Ar to es nevienu nepārsteigšu. Daudzi lasījuši manu grāmatu, kurā rakstīts, ka esmu beidzis kinematogrāfijas institūta ekonomikas fakultāti, bet nav ievērojuši, ka esmu beidzis arī divgadīgus režisora/scenārista kursus. Šajā jubilejā vēlos likt lietā iegūtās zināšanas un pārsteigt viesus ar svētku programmu. Esmu tajā iekļāvis daudz mūzikas, ar kuru uzaugu 50. un 60. gados un kura ir izturējusi laika pārbaudi un nenoveco daudzās desmitgadēs. Vēlos dalīties ar saviem bērniem, mazbērniem un viesiem šajā nostalģijā. Tā ir mūzika, kura kļuvusi par estrādes klasiku. Mūsdienu mūzikas ritmiem ir ļoti pārejošs raksturs, tāpēc tā manos svētkos šoreiz neskanēs. Izvēlējos tādu, lai pie katras dziesmas varētu virpuļot dejā, neatkarīgi no tā, kurš to izpilda. Diemžēl iepriekšējā jubilejā starp daudzām pozitīvām atsauksmēm es saņēmu arī aizrādījumu, ka nebija iespējas dejot. Varu pavērt priekškaru un atzīties, ka būs divas grupas no Itālijas, viena no Anglijas un viena no Zviedrijas,” par drīzumā gaidāmajām jubilejas svinībām nesen "Kas Jauns" pastāstīja Jūlijs Krūmiņš, kura 75. dzimšanas dienas ballē pirms pieciem gadiem Maksims Galkins jau “nodeva uguņus” ar savu uzstāšanos.

Jūlija Krūmiņa 75 gadu jubilejas viesi

15. decembra vakarā ar grandiozu balli un prominentiem viesiem Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē 75. jubileju atzīmēja skandalozais uzņēmējs Jūlijs ...

gallery icon

Uz Jūlija 80. jubileju Galkins ir apņēmības pilns no sirds izsmīdināt un ielīksmot viesus ar labākajiem jokiem un smieklīgākajām parodijām no savām koncertprogrammām.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!