foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
89 gadus vecā Sofija Lorēna pēc neveiksmīga kritiena nogādāta slimnīcā
Sofija Lorēna šā gada 2. septembrī.
Slavenības
2022. gada 25. septembris, 16:38

89 gadus vecā Sofija Lorēna pēc neveiksmīga kritiena nogādāta slimnīcā

Jauns.lv

Leģendārajai itāliešu aktrisei Sofijai Lorēnai (89) veikta neatliekama operācija pēc tam, kad viņa pēc kritiena savās mājās steidzami nogādāta slimnīcā.

89 gadus vecā kino veterāne nedēļas nogalē nokrita savas mājas vannasistabā Ženēvā, Šveicē.

Kritiena rezultātā Lorēna guva vairākus lūzumus, tostarp gūžas un augšstilba kaula traumas, kuru dēļ viņu steidzami nogādāja slimnīcā un ārsti nozīmēja neatliekamu operāciju.

88 gadus vecā Sofija Lorēna apmeklē sava restorāna atklāšanu Milānā 2022. gada oktobrī

gallery icon

Šīs ziņas apstiprināja viņas pašas vārdā nosauktās restorānu ķēdes komanda, kas informēja par notikušo savā “Instagram” ierakstā, sakot: “Kritiens mājās Ženēvā šodien izraisīja Lorēnas gūžas kaula lūzumus.”

“Operācija noritēja sekmīgi, viņai tagad būs jāievēro īss atveseļošanās periods un jāapmeklē rehabilitācija.”

“Par laimi, viss izdevās labi, un lēdija jau ļoti drīz atgriezīsies pie mums.”

Vēstījums noslēgts vārdiem: “Visa Sofijas Lorēnas restorāna komanda izmanto šo iespēju, lai novēlētu viņai ātru atveseļošanos.”

Kā vēsta izdevums “The Hollywood Reporter”, Lorēnai otrdien bija paredzēts atvērt vienu no saviem restorāniem Itālijas pilsētā Bari. Tas būtu jau ceturtais ēdināšanas uzņēmums aktrises restorānu ķēdē. Šobrīd šis pasākums un citas aktrises publiskās saistības ir atceltas uz nenoteiktu laiku.

Itāliešu kinodīva Sofija Lorēna kannās. Retrospekcija

gallery icon

Publikācijā teikts, ka abi Lorēnas dēli, Karlo Jr. (55) un Edoardo (50), kuri dzimuši viņas laulībā ar vīru Karlo Ponti (1912-2007), slimnīcā visu laiku bijuši mammai līdzās.

Lorēnas jaunākais aktieriskais veikums redzams 2020. gadā izdotajā “Netflix” filmā “The Life Ahead”, kuras režisors ir aktrises dēls Edoardo. Laikā, kad iznāca šī filma, Sofija apliecināja, ka cer turpināt filmēties vēl ilgi.

Lorēna rosās virtuvē 1956. gadā.

gallery icon

Sarunā ar portālu Ew.com viņa sacīja: “Man tik ļoti patīk kino. Es gribu turpināt to darīt mūžīgi. Zinu, ka atrast labus stāstus ir grūti, bet reizēm iemīlos īstajos. Es plānoju filmēties mūžīgi.”

Šā gada 20. septembrī Sofija Lorēna atzīmēja savu 89. dzimšanas dienu.