foto: ddp/pwe / Vida Press
Bija 37 gadi, palika - 64. Kā tagad izskatās aktieris, kurš 90. gados atveidoja komisāra Rekša saimnieku
37 gadus vecais Tobiass Moreti skatītājiem iepatikās, pateicoties seriālam "Komisārs Reksis".
Slavenības
2023. gada 7. septembris, 19:52

Bija 37 gadi, palika - 64. Kā tagad izskatās aktieris, kurš 90. gados atveidoja komisāra Rekša saimnieku

Jauns.lv

Kurš gan 90. gadu vidū un 2000. gadu sākumā neskatījās kaut vienu seriāla "Komisārs Reksis" sēriju? Šī seriāla galvenais varonis (bez suņa) bija daudzu sieviešu elks, lai arī nebija skaistulis ierastajā izpratnē. Pirmo Rekša saimnieku Rihardu Mozeru attēloja austrietis Tobiass Moreti (64). Tieši šis aktieris pirmos četrus gadus izmeklēja samezglotas lietas un ķēra noziedzniekus. Kad Tobiasa varonis tika nogalināts, tā skatītājiem kļuva par īstu traģēdiju...

Nākamos pāris gadus fani centās noskaidrot, kāpēc tad Tobiass aizgāja no seriāla. Aktieris ilgi klusēja, bet tad tomēr paziņoja, ka šovu pametis, jo vēlējies realizēties jaunos ampluā. "Es neesmu spējīgs kaut ko darīt pa pusei. Pirmām kārtām es esmu aktieris, un sapņoju par lielu lomu skaitu," dalījās mākslinieks.

Pēc darba beigām pie "Komisāra Rekša" Tobiass Moreti ne tikai turpināja spēlēt kino un uz teātra skatuves, bet arī iemēģināja sevi režijā. Tomēr, neskatoties uz milzīgo popularitāti Vācijā un Austrijā, māksliniekam tā arī neizdevās kļūt par starptautiska mēroga zvaigzni. Tagad Moreti dzīvo Insbrukā kopā ar sievu Džūliju un trim bērniem (abiem ir 25 gadus veca meita Antonija, 23 gadus vecs dēls Lencs un 12 gadus veca meita Roza).

Aktiera laulība ilgst jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu. Laulātie nodarbojas ar slēpošanu un klinšu kāpšanu. Starp Tobiasa vaļaspriekiem ir arī autosacīkstes, mūzikas instrumentu spēle un lauksaimniecība. 1997. gadā viņš pat ieguva agronoma diplomu, bet viņa galvenā kaislība vienmēr bija aktiermeistarība.

foto: action press/ Vida Press
Tobiass Moreti ir diezgan izmainījies...