Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" varoņi

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" varoņi.

gallery icon
TV
2023. gada 6. maijs, 07:31

"UgunsGrēka" zelta fonda aktieri par komplimentiem, skatītāju mīlestību un to, vai bija vērts atgriezties

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas ilgtspējīgākā seriāla "UgunsGrēks" zelta fonda aktieri - Ilze Pukinska, kas atveido Silvijas lomu, un Egils Melbārdis, kas spēlē Gunāru, - šajā televīzijas projektā darbojas no pašiem tā pirmsākumiem.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" aktieri atklājuši, kā gadu gaitā mainījusies skatītāju mīlestība, kādi komplimenti dzirdēti un vai bija vērts pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezties seriālā.

Ilze Pukinska pateicas seriālam par atpazīstamību

Valmieras Drāmas teātra aktrise Ilze Pukinska gan "UgunsGrēkā. Atgriešanās", gan arī iepriekšējās seriāla sezonās atveido temperamentīgo Silviju. Aktrise sāka filmēties šajā seriālā 2006. gadā, kad to vēl izrādīja Latvijas Televīzija un seriāla nosaukums bija "Neprāta cena".

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ilze Pukinska.

“Es esmu no pirmā kadra "Neprāta cenā", un jau tālāk šis tēls pārgāja arī seriālā "UgunsGrēks",” precizē aktrise. Pukinska teic, ka filmēšanās "UgunsGrēkā" viņai ir iedevusi atpazīstamību: “Var teikt, ka šis seriāls ir viens no latviešu seriālu pirmsākumiem. Ne gluži pirmais, jo pirms tam bija seriāls "Dzīvoklis" un telefilmas vairākās sērijās, bet studiju seriāls sākās ar "UgunsGrēku" – pirmo īsto latviešu “ziepju operu”. Tas bija sākums, jo tagad jau filmē ļoti daudz un dažādus seriālus. Tagad cilvēki saka, ka seriālus neskatās, bet tajā brīdī, kad sākās "UgunsGrēks", sarunājoties ar skatītājiem, man bija sajūta, ka teju vai visi bija “iemetuši aci” un kaut ko redzējuši no šā seriāla. Seriāls ieguva lielu skatītāju uzticību un mīlestību.”

Tādi bijuši seriāla “UgunsGrēks” varoņi

19. maijā beigsies TV3 seriāls “UgunsGrēks”, kura varoņa gaitām varam sekot līdzi jau 11 gadu. Lai atcerētos, kā viss sākās ...

gallery icon

“Televīzijā iegūtā popularitāte ir matemātiski izskaidrojama,” pauž aktrise. “Vienā vakarā uz skatuves teātrī tevi redz atkarībā no zāles lieluma aptuveni 500 līdz 600 cilvēku, mēdz būt arī mazās zāles, bet televīzijā vienā vakarā tā auditorija, kas noskatās seriāla sēriju, ir milzīga – pa visu Latviju līdz pat pēdējam ciemam Latgalē. Ja savulaik seriālu vajadzēja skatīties televīzijā noteiktos laikos, tad tagad iespējas to redzēt ir mainījušās, jo ir pieejamas digitālās platformas, kad sev ērtā laikā var noskatīties seriāla sērijas,” piebilst Pukinska.

Aktrise piekrīt, ka pati ir seriāla ilgspēlētāja, bet šīs uzslavas vēl vairāk attiecina uz aktrisi Ilzi Vazdiku, kura seriālā spēlējusi nemitīgi. “Ilgākā laika posmā ir bijuši brīži, kad izkrīti no sižeta un tad atkal atgriezies. Man ir ļoti daudz tādu posmu bijis, kad scenārijs vairāk tiek rakstīts citiem personāžiem, un tad kaut kas notiek, tiek izdomāti notikumi ar manu atveidoto personāžu. Visu laiku kā tādās šūpolēs. Man liekas, ka visvairāk seriālā ir Ilzes Vazdikas un Egila Melbārža atveidotie personāži. Viens ir bārmenis, pie kura visi nāk, kaut kādas lietas kārto, un otrs ir virtuves psihoterapeite, kura ar savu viedo padomu tiekas teju ar visiem seriāla dalībniekiem,” Ilze skaidro.

Pukinskas atveidotā varone Silvija laika gaitā esot ļoti mainījusies: “Ja viņas dzīvi lielā mērā risināja visi apkārtējie cilvēki un viņa bija diezgan atkarīgs cilvēks, tad tagad "UgunsGrēka. Atgriešanās" sērijās viņa pārņem mafijas krustmātes lomu un pati mēģina bīdīt savu dzīvi. "UgunsGrēks. Atgriešanās" man bija liels pārsteigums, jo es jau šo seriālu biju izņēmusi ārā no galvas. Atkaltikšanās ar seriāla veidotāju un aktieru komandu ir milzīgākais prieks, jo esam kopā nostrādājuši gadiem. Šie cilvēki ir lielākā dāvana. Tāpēc es atgriezos seriālā ar lielu prieku. Protams, ir arī otra puse, jo likās, kā tad to visu atgriezt, kā iekāpsi divreiz vienā upē vai sildītās zupas salīdzinājums. Taču, kad ir klāt humors un uz to var paskatīties ar smaidu, jo to piedāvā scenārijs, tad atgriešanās ir pavisam citādāka. Klāt ir pienākuši jauni personāži, jauni aktieri, kas piedod jaunu skatījumu. "UgunsGrēka. Atgriešanās" sērijās bija patīkama un priecīga arī satikšanās ar manu ilggadējo partneri aktieri Jakovu Rafaļsonu.”

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā

Seriāla "UgunsGrēks. Atgriešanās" filmēšana Bīriņu pilī 2022. gada jūlijā.

gallery icon

Egils Melbārdis: “Pieauguši cilvēki nāk klāt un saka, ka bērnībā skatījušies seriālu”

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis arī ir viens no "UgunsGrēka" ilggadējiem aktieriem, viņš seriālā atveido Gunāru. Egils saņēmis milzīgu sabiedrības mīlestību un pateicību, ko ļoti novērtē.

foto: Publicitātes
Pie Gunāra kafejnīcā daudzu gadu garumā paviesojušies daudzi seriāla varoņi.

“Patiesībā tad, kad vēl bija iepriekšējā seriāla filmēšana pirms "UgunsGrēka. Atgriešanās" posma, mēģinājām atcerēties, cik ilgi jau esmu seriālā, un noskaidrojām, ka kopš piektās sērijas toreiz vēl Neprāta cenā. Jā, tā sanāk, ka esmu šajā seriālā tāds pamatīgs ilgspēlētājs,” smaida Melbārdis. “Raksturojot manu atveidoto varoni, Gunārs var būt gan slikts, gan labs. Manuprāt, pietiekami dzīvs un vairumam skatītāju saprotams tēls,” savas darbības pirmsākumus šajā seriālā un piederību "UgunsGrēka" aktieru zelta fondam atminas aktieris.

Sarkanais paklājs un visas "UgunsGrēks" zvaigznes seriāla noslēguma svinībās

2017. gada 19. maijā finišēja seriāls "UgunsGrēks". To seriāla radošā komanda un aktieri atzīmēja ar kopīgu pēdējo sēriju noskatīšanos - ...

gallery icon

Nenoliedzami Melbārdis izjutis lielu skatītāju mīlestību pret viņa atveidoto varoni. “Manā profesionālajā dzīvē ir ļoti paveicies, jo pirms tam esmu filmējies seriālā "Likteņa līdumnieki", kas ieguva diezgan plašu atsaucību. Un seriālā "UgunsGrēks" lūgts vai nelūgts tu viesojies ļoti daudzās mājās katru vakaru. Protams, ka televīzijas seriālu ikvakara specifika ir tā, ka daudzi cilvēki sāk jaukt tavu atveidoto tēlu ar tevi kā aktieri. Cilvēkiem šķiet, ka esmu ļoti labi pazīstams ar Gunāru. Vairākkārt ir pat bijis tā, ka cilvēki mani ierauga, pienāk klāt, paspiež roku sasveicinoties un grib kaut ko teikt, bet pēkšņi apmulst un atvainojas, ka personiski neesam pazīstami. Cilvēkiem ir skatījušies seriālu, iedziļinājušies tā saturā, ka viņiem sāk likties, ka esam personiski pazīstami. Mans atveidotais varonis jau kļuvis par savējo!”

Beidzies seriāls “Ugunsgrēks”. Ieskats pēdējās sērijas notikumos

Kadri no seriāla “UgunsGrēks” pēdējās sērijas.

gallery icon

“Es pats ļoti maz "UgunsGrēka" sēriju esmu redzējis, jo vienmēr ir bijuši vai nu mēģinājumi, vai izrādes tajā laikā, kad tiek rādīts seriāls. Līdz ar to, kādas sērijas tiek rādītas televīzijā, varēju noteikt pēc skatītāju izrādītās uzmanības reālajā dzīvē. Piemēram, reiz piedzīvoju ļoti īpašu atgadījumu Doma laukumā, kur Ziemassvētku laikā bija tirdziņš. Es gāju caur tirdziņu uz teātri, kad vairāki tirgotāji mani apstādināja, uzdāvinot ābolu, piparkūkas un citus našķus, jo manis atveidotais varonis Gunārs taču tobrīd atradās cietumā un neko labu nav redzējis. Un te pēkšņi cilvēki satiek Gunāru un katrs grib izteikt savu viedokli. Tas ir tik aizkustinoši!” priecīgs ir aktieris, kas novērojis – seriāla skatītāji iedalās divās grupās. “Vieni, kas grib parādīt, ka viņi skatās, bet otri, kas grib noslēpt, ka viņi skatās. Un man ir bijušas situācijas, kad cilvēki saka – neesot laika un neskatās šo seriālu, bet tajā pašā laikā uzdod jautājumu par konkrētu sēriju notikumiem. Tas arī ir aizkustinoši!”

Egils Melbārdis arī piedzīvojis, ka viņam nāk klāt jau pieauguši cilvēki, kas atklāj, ka bērnībā šo seriālu skatījušies. “Tādos brīžos pārņem sirreāla sajūta. Mēs jau visu laiku, ejot uz priekšu un strādājot pie arvien jauniem projektiem, neskatāmies atpakaļ. Ļoti reti kad piebremzējam un atskatāmies pagātnē. Patiesībā kovida laikā bija tā iespēja apstāties, atskatīties uz padarīto, padomāt, kur tu atrodies, cik pašam ir gadu un kas ir izdarīts,” viņš nosaka.

Seriāla “UgunsGrēks. Atgriešanās” radošā komanda lūko pirmo sēriju

2022. gada 28. septembrī Bīriņu pilī pulcējās seriāla “UgunsGrēks. Atgriešanās” radošā komanda, lai svinētu un nodotu vērtējumam seriāla pirmo epizodi.

gallery icon

Aktieris atklāj, ka šobrīd viņš ir ļoti noslogots ar darbiem un galvenā ģimenes prioritāte ir dēla studijas Anglijā: “Teātrī nupat piedzīvoju pirmizrādi un jau strādāju pie nākamās pirmizrādes. Savukārt par filmēšanos pagaidām nevaru stāstīt, jo, kamēr tas nav apstiprinājies, tikmēr izvairos par to runāt.” Egils arī ir ļoti pateicīgs sabiedrībai par atbalstu, kas palīdzēja viņa dēlam uzsākt studijas Anglijas Teātra mākslas akadēmijā. “Kad lūdzu sabiedrības atbalstu mana dēla studiju sākumam, atsaucība bija neaprakstāma. Tāpēc gribu pateikt milzīgu paldies sabiedrībai par tik pēkšņu atbalstu,” par sabiedrības toleranci un mīlestību paldies saka aktieris.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!