"Lielā Kristapa" aizkulises

"Lielā Kristapa" pasniegšanas ceremonijas aizkulises - laureāti, nominanti un pasākuma viesi bauda pasākuma svētku gaisotni. Nacionālajā kino balvā "Lielais Kristaps" ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 16. marts, 17:30

Ķepaiņu saiets - šogad līdzi saimniekiem uz "Lielā Kristapa" pasniegšanu ieradās jau trīs suņi

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Ja pagājušajā gadā kino balvas "Lielais Kristaps" ceremoniju apmeklēja viens suns - režisora Pētera Krilova mīlulis -, tad šogad jau bija trīs četrkāji!

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", nepilnus divus gadus vecais labradors Timurs jau pērn, vēl kucēns būdams, "Lielajā Kristapā apliecināja, ka ir suns ar nevainojamu uzvedību un “manierēm” ne tikai skatītāju zālē, bet arī uz skatuves, kad uz tās nācās kāpt saimniekam Pēterim Krilovam, lai pasniegtu balvu.

Cītīgi piestrādājot pie sava mīluļa apmācības, režisors un pasniedzējs izaudzinājis tādu četrkāji, kuru var ņemt līdzi arī uz nodarbībām pie studentiem, mēģinājumiem un svinīgiem pasākumiem. Apbrīnojamu pacietību Timurs demonstrēja arī aizvadītajā "Lielā Kristapa" saietā, bez problēmām nosēžot un noguļot visas piecas pasākuma stundas.

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremonija

Svētdienas, 26. februāra, vakarā aizvadīta nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonija.

gallery icon

Kad Rīgas cirkā pēc ceremonijas sāka izklīst viesi, atklājās, ka Timurs, kurš gozējās starprindu ejā un tāpēc bija labi pamanāms, nebūt nebija vienīgais suns pasākumā!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Timurs mierā.

Režisora un pasniedzēja Pētera Krilova pavadonis Timurs visu tiešraides laiku atradās zālē, pacietīgi guļot vai sēžot pie saimnieka kājām. Ik pa brīdim Krilovs no somas izņēma maisiņu ar suņa našķiem, kas acīmredzami dzīvniekam palīdzēja godam izturēt ilgo būšanu mierā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kurš kuru vairāk relaksēja, nav īsti skaidrs, bet aktiera Gerda Lapoškas roka vairākkārt noslīdēja pie Timura, lai viņu pabužinātu.

Visu ceremonijas laiku savai saimniecei – aktrisei Diānai Kristai Stafeckai, kas uz skatuves kāpa kā labākās daudzsēriju filmas ("Krimināllieta iesācējam") aktrise, bet par Natas Nolles lomu (jaunībā) bija nominēta arī labākās aktrises titulam, – klēpī sēdēja toipūdelis jeb miniatūrais pūdelis Mia. Sunītim vēl nav gadiņš.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Ceļu uz pasākumu Mia mēroja no Valmieras, un pieskatīt viņu Diānai palīdzēja arī draugs – aktieris Kārlis Dzintars Zahovskis.

Viens no pēdējiem Rīgas cirku pameta aktrises Elīnas Vaskas-Boteres un viņas vīra režisora Reiņa Botera borderkollijs Lauga.

Atšķirībā no pārējiem diviem četrkājiem borderkollijs, kas tiek uzskatīts par vienu no gudrākajiem un žiperīgākajiem suņiem pasaulē, statuešu pasniegšanu nevēroja klātienē, bet saimnieci gaidīja kopā ar Reini atsevišķā telpā. “Esmu gājusi ar Laugu uz Reiņa izrādēm, viņa sēdējusi ar mani kopā zālē, bet vest uz tiešraidi neuzdrošinājāmies,” pasmaida Elīna, atklājot, ka abu ģimenes mīlulim drīz būs trīs gadi.