Arvila Lindes izstādes "Māja" atklāšana

No 9. līdz 31. decembrim Marijas ielā 11 (bijušā veikala Bergs telpās) apskatāma mākslinieka Arvila Lindes gleznu izstāde "Māja".

gallery icon
Sarkanais paklājs
2022. gada 9. decembris, 00:19

FOTO: ļaudis ierodas uz Arvila Lindes izstādes "Māja" atklāšanu

Jauns.lv/LETA

No 9. līdz 31. decembrim Marijas ielā 11 (bijušā veikala "Bergs" telpās) apskatāma mākslinieka Arvila Lindes gleznu izstāde "Māja".

Arvils Linde par izstādes koncepciju - "Melna nakts deg mūžības liesmām, un tajā plosās zvēri, kuru acis ir akas, dzīva ūdens pilnas, un dvēseles, briežu ragiem kronētas, sper ticības soļus visuma mežā, kas tikai vēl būs. Kā naktstauriņi uz spuldzi, tās meklē savas mājas, kas cerību bākas laika aizmirstības lokos."

Gleznu sērijas "Māja" stāsts aizsākās pandēmijas izraisītajā izolācijas laikā, cilvēkiem pavadot savas dienas mājās, slēpjoties tajās no ārpasaules draudiem, kur distancēšanās iespaidā aizvien vairāk sākām radīt katrs savas prāta pilis.

Mājas tematika joprojām savu sargājošo nozīmi nezaudē arī pasaulē notiekošo nemieru un konfliktu iespaidā. "Māja" joprojām saglabā savas sargājošās funkcijas simbolismu.

Izstāde ir atsauce uz šobrīd sabiedrībā jaušamajām ilgām pēc drošības un miera, ko šajā gadījumā simbolizē mājas koncepts. Stāsts par māju kā patvērumu no ārpasaules, gan tiešā nozīmē, kas var būt kā reāla, fiziska vieta, gan tikpat labi darboties arī kā metafora, kā mentāls konstrukts mūsu prāta vai atmiņu dzīlēs.