foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ingus Baušķenieks gatavojas brangajiem apkures rēķiniem un izpārdod savu skaņuplašu kolekciju
Ingus šoruden filmas "Mamma vēl smaida" pirmizrādē.
Slavenības
2022. gada 11. novembris, 06:37

Ingus Baušķenieks gatavojas brangajiem apkures rēķiniem un izpārdod savu skaņuplašu kolekciju

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Turpinot gatavoties ziemai un gaidāmajiem rēķiniem par apkuri, zināmais mūziķis, komponists un producents Ingus Baušķenieks piedāvā iegādāties unikālas skaņuplates.

Baušķeniekam ir apjomīga skaņuplašu kolekcija, viņa krājumā ir pat vairāk nekā 50 gadu senas oriģinālas vinila plates.

Tagad šos vēsturiskos ierakstus mūziķis izlicis pārdošanā, sociālajos tīklos piedāvājot daļu no savas skaņuplašu kolekcijas. Starp tirgošanā izliktajiem ierakstiem ir tādi mākslinieki kā 1977. gadā izdots "Santa Esmeralda" ieraksts "Don’t Let Me Be Misunderstood", 1972. gada "Fleetwood Mac" skaņuplate "Bare Trees", "King Crimson" klajā laistā "Discipline" no 1981. gada un citas, par kurām Baušķenieks vēlas saņemt no 20 līdz 60 eiro.

Bet šobrīd vērtīgākā plate, no kuras Ingus gatavs šķirties, ir 1968. gadā izdotā "The Crazy World of Arthur Brown", ko mūziķis pārdod par 100 eiro.

Plašāk runāt par savu skaņuplašu kolekciju un daļas no tās pārdošanu Ingus Baušķenieks atteicās, sakot, ka nav vērts tādas lietas plašāk reklamēt, jo “tas nav tas pats kā paša izdots jauns albums”.  Bet skaņuplašu Baušķeniekam, kas šovasar laida klajā jaunu studijas solo albumu "Mana dzīve", kolekcijā patiešām esot ļoti daudz!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ingus Baušķenieks šopavasar – 4. maijā – Neatkarības dienas koncertā.