foto: Erik Pendzich/Shutterstock/ Vida Press
Metjū Perijs atklāj: teju aizgājis no dzīves, uz piecām minūtēm apstājusies viņa sirds
Metjū Perijs.
Slavenības
2022. gada 26. oktobris, 11:22

Metjū Perijs atklāj: teju aizgājis no dzīves, uz piecām minūtēm apstājusies viņa sirds

Jauns.lv

53 gadus vecais kanādiešu-amerikāņu aktieris Metjū Perijs teju aizgājis no dzīves. Viņa sirds, atrodoties rehabilitācijas iestādē Šveicē, apstājusies uz piecām minūtēm. Par laimi, ārstiem izdevies viņu atdzīvināt, to aktieris atklāj savos memuāros "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" ("Draugi, mīļākie un lielā briesmīgā lieta"), kas iznāks 1. novembrī.

Mēģinot atdzīvināt viņu uz operāciju galda, kāds ārsts salauzis viņam arī astoņas ribas. Mūžībā Perijs teju aizsaukts laikā, kad bija uzsācis filmēties "Don't Look Up" (2021), kur viņam bija paredzēta loma kopā ar aktrisi Merilu Strīpu.

Tomēr Perijs tobrīd bija nonācis kropļojošas alkohola un opioīdu atkarības priekšā. Gadu gaitā viņš iztērējis līdz pat 9 miljoniem ASV dolāru rehabilitācijas pasākumiem. Viņš raksta, ka, pat filmējoties kopā ar Džonu Hilu filmā "Don't Look Up", viņš bija lietojis 1800 miligramus hidrokodona.  

Paralēli filmēšanās laikam viņš apmeklējis arī rehabilitācijas programmu Šveicē. Perijs stāsta, ka, nespēdams pilnībā atteikties no atkarības, viņš ārstiem uzstājīgi apgalvojis, ka viņam ir stipras sāpes vēderā, lai viņi izrakstītu viņam hidrokodonu. "Patiesībā man viss bija kārtībā," viņš raksta.

Rehabilitācijas centra ārsti Perijam patiesi izrakstījuši hidrokodonu, bet, lai vēl vairāk palīdzētu tikt vaļā no sāpēm, viņi nolēmuši "ievietot mugurā kaut kādu dīvainu medicīnisku ierīci", kam bija nepieciešama operācija, raksta aktieris.

Naktī pirms operācijas Perijs atzīst, ka viņš visu nakti nav gulējis, lietojot hidrokodonu. Operāciju zālē viņam iedots vēl propofols, ko regulāri izmanto anestēzijai. Taču šīs zāles kombinācijā ar iepriekš pārāk daudz lietoto hidrokodonu apturējušas Perija sirdsdarbību.

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs 2020. gada aprīlī

"Draugu" zvaigzne Metjū Perijs Losandželosā 2020. gada aprīļa beigās.

gallery icon

"Man to iedeva 11.00," viņš raksta. "Pēc vienpadsmit stundām es pamodos citā slimnīcā. Propofols bija apturējis manu sirdi. Uz piecām minūtēm. Tā nebija sirdslēkme, sirds vienkārši apstājās. Man pastāstīja, ka kāds muskuļots šveicietis teicis, ka negrib, lai puisis no seriāla "Draugi" mirst uz viņa galda, un visas piecas minūtes veicis man mākslīgo elpināšanu, sitot un dauzot man krūtīs. Ja es nebūtu filmējies seriālā "Draugi", vai viņš būtu apstājies jau pēc trim minūtēm? Vai "Draugi" atkal izglāba manu dzīvību? [..] Viņš izglāba manu dzīvību, bet viņš arī salauza astoņas manas ribas," viņš piebilst.