Trakā pasaule
2022. gada 1. jūlijs, 16:45

"Ar tādu sievu apsardze nav vajadzīga..." Bijusī Ukrainas pirmā lēdija Marina Porošenko uzbrūk žurnālistei

Jauns.lv

Pavisam neierasts incidents norisinājies Londonas pieczvaigžņu viesnīcā "The Lanesborough", kur ukraiņu žurnāliste nejauši sastapusi bijušo valsts prezidentu Petro Porošenko. Jau pēc neilga brīža, kad viņa bija uzsākusi sarunu ar Porošenko, viņai uzbruka bijusī pirmā lēdija Marina, vēsta TSN.ua.

"Londonas centrs. Dārgākā no britu viesnīcām. Viena mana paziņa sarunāja šeit tikšanos, lai bērnam no Ukrainas piegādātu zāles, kuras Londonā bez receptes nepārdod. Tā nu nokļuvu vietā, kur lētākais numuriņš par nakti maksā 1300 eiro. Visdārgākais - gandrīz pieci tūkstoši. Ar izsmalcinātu restorānu karaliskā stilā. Un tā pavisam nejauši es šeit brokastu laikā satiku Porošenko ģimeni," stāsta TSN žurnāliste Natalka Gončarova.

Kā redzams žurnālistes uzņemtajā video, pie galda sēdējusi visa Porošenko ģimene, izņemot vecāko dēlo Oleksiju.

Gončarova piegājusi pie ģimenes, apsveicinājusies un pajautājusi, cik ilgi viņi jau ir Londonā. Uz to Porošenko atbildējis, ka tikai trīs stundas.

Žurnālistes klātbūtne nebūt nav iepriecinājusi bijušo pirmo valsts lēdiju, kura diezgan uzbrūkošā tonī sākusi jautāt, vai viņa filmē. Porošenko centies sievu nomierināt un lūdzis, lai viņa nekliedz. Video redzams, kā viņš noliek roku Marinai uz kājas, tad pieceļas un dodas pieklājīgi aprunāties ar žurnālisti.

Vien pēc pāris šādiem pārmītiem vārdiem, Marina pārtraukusi sarunu un mēģinājusi izraut telefonu no žurnālistes rokām. Eksprezidents atvainojies par sievas uzvedību.

"Žēl, ka viesnīca diez vai brīvprātīgi sniegs video no restorāna novērošanas kamerām... Lai parādītu, cik cītīgi Marinas kundze man sāka lauzt roku, lai izņemtu telefonu. Ar tādu sievu apsardze nav vajadzīga... Pierādījums ir mani pieaudzētie nagi. Vienu viņai izdevās atplēst. Tas nav tik vienkārši izdarāms, kad nagi ir pieaudzēti," stāsta žurnāliste.

Gončarova stāsta, ka pajautājusi par bērniem, vai viņi ir drošībā, uz ko Porošenko atbildējis noliedzoši, jo "mēs esam frontē". Jāpiebilst gan, ka tobrīd Londonā uzņemtajā video redzams viens no dēliem - 21 gadu vecais Mihailo, kurš domājams, ka turpina studijas ārzemēs. Savukārt otrs dēls - 37 gadus vecais Oleksijs, saskaņā ar TSN avotiem, vēl pēc kara sākšanās redzēts Cīrihē.

TSN arī norāda uz kādu interesantu faktu - Porošenko ar ģimeni Londonā atradies teju vienlaicīgi ar brīdi, kad sociālajos tīklos parādījās viņa ieraksts par ceļojumu uz Berlīni, lai palīdzētu armijai, lūdzot ieročus Ukrainai. Lai nu kā, jāatgādina, ka eksprezidents maija beigās divreiz neveiksmīgi mēģināja izbraukt no Ukrainas, lai piedalītos Eiropas Tautas partijas kongresā un samitā. Trešajā mēģinājumā 30.maijā viņam izdevās šķērsot Ukrainas-Polijas robežu. Vēlāk Porošenko tika pieķerts, vienkārši pastaigājoties Londonā ar savu meitu. 

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot amatpersonu braucienus uz ārzemēm, jūnija sākumā pauda, ka tajos drīkst doties jebkurš, bet ir jāpanāk rezultāts Ukrainai svarīgās jomās. 

Zelenskim televīzijas pārraidītā preses konferencē tika uzdots jautājums par bijušo valsts prezidentu Petro Porošenko, kuram iepriekš radušās grūtības izbraukt no Ukrainas.

Zelenskis atbildēja, ka viņam nav vēlēšanās, spēka un enerģijas politiski cīnīties ar kādu, un ka viņš tur nesaskata jēgu un saprātīgu izturēšanos.

"Ir konkrēti soļi, par kuriem es varu atklāti pateikt: ir sācies karš, ir lēmums, ka ierēdņi neizbrauc no valsts (..). Es tā rīkojos ar savu piemēru. Ne tāpēc, ka es būtu labākais, nē. Tāpēc, ka - ja es izbraukšu, tad arī viņiem būs tiesības [to darīt]. Izbrauc tikai tādā gadījumā, kad ir tikšanās, kas attiecas tikai uz Ukrainu. Ir trīs iemesli: sankcijas, finanses, ieroči," atzīmēja prezidents.

Zelenskis sacīja, ka izbraukt var jebkurš ierēdnis, bet viņam jāatgriežas ar rezultātu, citādi viņš ir tikai "viesmākslinieks". 

Prezidents pauda uzskatu, ka daži politiķi tagad jūtas "bēdīgi" un tāpēc sāk "politiskās spēles".

Rīgā ierodas Ukrainas prezidents Petro Porošenko

Šodien vizītē Latvijā ierodas Ukrainas prezidents Petro Porošenko un viņa kundze Marina Porošenko. Plkst.11 notika Porošenko oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie ...

gallery icon