foto: Robert Zuckerman/Columbia/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Vils Smits, Opra Vinfrija un pat "Pludmales patruļas" zvaigzne Karmena Elektra - slavenības, kas nemāk peldēt
Vils Smits ar kolēģi Mārtinu Lorensu. Vilam nācās droši vien saņemt lielu dūšu, lai uzdrošinātos kāpt tikt nedrošā peldlīdzeklī.
Slavenības
2022. gada 16. augusts, 05:58

Vils Smits, Opra Vinfrija un pat "Pludmales patruļas" zvaigzne Karmena Elektra - slavenības, kas nemāk peldēt

Žurnāls "Kas Jauns"

Arī pieaugušā vecumā ir cilvēki, kuri tā arī nav iemācījušies ķermeni noturēt virs ūdens. Pat slavenības, kuru villās ir milzīgi baseini.

Jāglābj pašu

Neticami, bet "Pludmales patruļas" aktrise Karmena Elektra neprot peldēt!

Bijusī "Pludmales patruļas" zvaigzne Karmena Elektra dzīvē un uz skatuves

gallery icon

Nav tā, ka viņa nevēlētos prasmi apgūt vai nav to darījusi, viņas arguments ir akvafobija, kas ir bailes no ūdens. Katrā ziņā aktrises prasmes gan viņai piemīt – galu galā, viņai izdevās gadiem ilgi apmuļķot skatītājus, atveidojot pludmales glābēju.

Ģimenes lepnums

Tikai tad, kad mūziķis Džons Ledžends kļuva par tēvu un viņa bērni sasniedza vecumu, kad sāka mācīties peldēt, viņš beidzot atzinās, ka pats to nemaz nemākot.

Krisijas Tīgenas un Džona Ledženda brīvdienas Sardīnijā

Modeles Krisijas Tīgenas un mūziķa Džona Ledženda brīvdienas Sardīnijā.

gallery icon

Kopā ar divus gadus veco meitu Lunu un astoņus mēnešus jauno Mailzu viņš peldēšanas prasmi sācis apgūt 40 gadu vecumā. “Šodien – kopš piecu gadu vecuma – bija mana pirmā peldēšanas stunda. Tā kā mans tēvs iemācījās peldēt 60 gadu vecumā, liekas, ka esmu grafika priekšgalā,” lepns viņš bija savā "Twitter" kontā.

Nāriņa mācās peldēt

Aktrise Hloja Greisa Moreca, viesojoties Džimmija Kimmela TV šovā 2016. gadā, stāstīja par savu jauno, plānoto lomu versijā par Mazo nāriņu.

Bruklins Bekhems un Hloja Moreca filmas "Neighbours 2: Sorority Rising" pirmizrādes vakarā

Bekhemu pāra vecākais dēls Bruklins Bekhems un aktrise Hloja Moreca vairs neslēpj savas romantiskās attiecības. Nesen abi kopā apmeklējuši Hlojas ...

gallery icon

Viņa arī ironizēja: “Es neprotu peldēt!” un piedāvāja scenārija alternatīvu: “Varbūt varētu būt jauns stāsts – nāriņa, kura mācās peldēt!” Lomu aktrise tomēr nedabūja un skaidroja, ka patiesībā viņa esot no tās atteikusies pati.

Opra pa straumei

Līdz pat 2011. gadam arī mediju magnāte Opra Vinfrija bija no tiem, kas neprot peldēt un baidās no ūdens.

Viena no pasaules ietekmīgākajām sievietēm - TV personība Opra Vinfrija

gallery icon

Nav zināms, vai viņa šo prasmi ir jau apguvusi pilnībā, bet mācīties bija sākusi. “Šī ir manas dzīves metafora. Doties pa straumei. Necīnīties pret to. Nepretoties nekam. Ļaut dzīvei sevi nēsāt. Necensties dzīvi nest uz saviem pleciem. Dažkārt mums sev tas vienkārši ir jāatgādina. Peldēšanas stundas to atgādināja man,” izteikusies Vinfrija.

Izdziedāts naids

Pateicoties bailēm no ūdens, peldēt neprot arī mūziķis Snoop Dogg.

Kolorītais reperis Snoop Dogg

gallery icon

Viņš tik ļoti ienīst ūdeni, ka 2000. gadu sākumā pat sarakstīja dziesmu ar nosaukumu "I Can’t Swim" ("Es nemāku peldēt)", un vārdi skan: “Es ienīstu ūdeni. Nekad neesmu mācījies peldēt, nolieciet mani zemē! Ļaujiet pārvietoties kājām! Es ienīstu ūdeni! Es neprotu peldēt!”

Nožēlojami

Lai gan uzaugusi Maiami un bērnības mājas pagalmā pat ir bijis savs baseins, turklāt tagad 2011. gadā nopirktās villas pagalmā tas ir vēl lielāks, aktrise Eva Mendesa tā arī nav iemācījusies peldēt.

Eva Mendesa pēc mazuļa nākšanas pasaulē atkal atguvusi slaidumu

Aktrise Eva Mendesa manīta dodamies mājup pēc Ņujorkā notikušas fotosesijas. Pavasarī aktiera Raiena Goslinga draudzene kļuva par māmiņu otrajam bērnam ...

gallery icon

Un acīmredzot tāpēc arī baidās no dziļiem ūdeņiem. “Es neprotu peldēt, nezinu pat, kā to darīt. Esmu nožēlojama, tas būtu jāmāk,” ir atzinusi Mendesa.

Nebaidos, tikai nešļakstīties!

Uz lielajiem kino ekrāniem drosmīgs, bet dzīvē kautrējas atzīt, ka neprot peldēt, – tāds ir aktieris Vils Smits.

Vils Smits ar sievu un meitu pludmalē

Aktieris Vils Smits ar sievu Džadu Pinketu Smitu un meitu Vilovu pludmalē.

gallery icon

“Nemāku peldēt. Filadelfijā, kur uzaugu, nav daudz baseinu, un es tā arī neiemācījos peldēt. Man par to ir kauns. No ūdens nebaidos, dodos tik dziļi, kamēr nepazūd zeme zem kājām,” pastāstījis aktieris. Baseinā viņam esot neomulīgi tad, ja paša bērni šļakstās. “Džeidens un Vilova prot peldēt, jo tas bija svarīgi viņu mammai. Bet vispār bez šīs prasmes dzīvē tīri labi var iztikt.”

Haizivis baseinā

Cik īpašas ir slavenības, tik īpašas arī viņu fobijas. Aktrise Kristīna Riči cieš no specifiskas peldēšanas fobijas – selafobijas, kas ir bailes no haizivīm.

Kristīna Riči ar vīru Džeimsu Hīrdegenu

gallery icon

Tas nozīmē, ka peldes okeānā ir neiespējamas, toties izvēle “baseins” ir aktuāla. Viņa gan ienīst arī to: “Nepeldēšu viena pati baseinā, jo man liekas, ka kaut kādā veidā atvērsies mazas, maģiskas durtiņas un tiks ielaistas haizivis.”