Slavenības
2022. gada 4. marts, 12:28

Ukraiņu izcelsmes aktrise Mila Kunisa ar vīru ziedos 3 miljonus dolāru kara skartajiem bēgļiem

Jauns.lv

Aktrise Mila Kunisa, kura dzimusi Ukrainā, ar vīru Eštonu Kačeru nolēmuši ziedot 3 miljonus ASV dolāru tūlītējas humānās palīdzības sniegšanai ukraiņu bēgļiem.

Piektdien, 4. martā, Kunisa kopā ar Kačeru pirmo reizi publiski izteicās par konfliktu viņas dzimtajā valstī.

“Esmu dzimusi Černivci, Ukrainā, 1983. gadā. Uz ASV atbraucu 1991. gadā. Vienmēr esmu uzskatījusi sevi par amerikānieti. Lepnu amerikānieti. Es mīlu visu, ko šī valsts ir devusi man un manai ģimenei. Taču es nekad neesmu bijusi vēl lepnāka par to, ka esmu ukrainiete, kā šobrīd,” stāsta aktrise.

Kunisa turpina: “Notikumi Ukrainā ir postoši. Šajā pasaulē nav vietas šāda veida netaisnīgam uzbrukumam cilvēcei.”

Pāris šobrīd vāc līdzekļus tūlītējas humānās palīdzības pasākumu atbalstam, ko īsteno naktsmītņu rezervēšanas uzņēmums “Airbnb” un kravu pārvadāšanas firma “Flexport”.

“Flexport” šobrīd organizē palīdzības paku sūtījumus uz bēgļu nometnēm Polijā, Rumānijā, Ungārijā, Slovākijā un Moldovā. Savukārt “Airbnb” nodrošina bezmaksas, īslaicīgus mājokļus bēgļiem, kas pametuši Ukrainu.

Palīdzības sniegšanai ir izveidota “GoFundMe” ziedošanas lapa, kuras kopējais saziedotās naudas mērķis ir 30 miljoni ASV dolāru.

“Ukrainas tauta ir stipra un drosmīga, bet būt stiprai un drosmīgai nenozīmē, ka tu neesi atbalsta cienīga. Mums ir jāatbalsta ukraiņi,” stāsta Kunisa.

Ukrainas brīvības cīņu pirmās septiņas dienas

Pagājušas septiņas dienas, kopš Krievijas agresijas Ukrainā.

gallery icon

Eštons Kačers un Mila Kunisa iepazinās seriāla „That ‘70s Show” uzņemšanas laikā 1998. gadā, kur atveidoja iemīlējušos tīņus. Kunisai bija tikai 14 gadu, kad viņa uzsāka filmēties šajā seriālā, bet Eštonam – 20. Viņi pie projekta strādāja no 1998. gada līdz 2006. gadam.

Pāris ir precējušies kopš 2015. gada. Viņiem ir divi kopīgi bērni – septiņus gadus vecā Vaiata un piecus gadus vecais Dimitrijs.