foto: BACKGRID/ Vida Press
Atklāts, ko Kembridžas hercogi uzdāvināja bērniem Ziemassvētkos un ko princis Viljams pasniedza sievai
Kembridžas hercogu ģimene.
Slavenības
2021. gada 28. decembris, 16:16

Atklāts, ko Kembridžas hercogi uzdāvināja bērniem Ziemassvētkos un ko princis Viljams pasniedza sievai

Jauns.lv

Lai gan Kembridžu ģimene nepavadīja Ziemassvētkus kopā ar karalieni, princim Viljamam un hercogienei Ketrīnai ar bērniem bija "ārkārtīgi īpaši" svētki - informē izdevums "US Weekly".

Stāstot par Kembridžas hercogu ģimenes šā gada Pirmo Ziemassvētku rītu, kāda karaļnamam pietuvināta persona atklāj, ka bērni - princis Džordžs (8), princese Šarlote (6) un princis Luiss (3) - modušies jau piecos rītā. Viņi skrējuši pie izpušķotās egles pārbaudīt, vai pa nakti ģimenes īpašumā Anmerholā, kas atrodas Norfolkas grāfistē, ir paviesojies Santaklauss un atstājis dāvanas.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

gallery icon

“Lai gan Keita un Viljams izvairās pārmērīgi lutināt bērnus, Ziemassvētkos viņi atļaujas šo noteikumu neievērot,” norādījis zinātājs.

Džordžs no Salatēva esot saņēmis kempinga komplektu, kur bijusi telts, rācija un lukturītis, Luisam uzdāvināts kāpelēšanas rāmis, bet Šarlotei atnesta bērnu videokamera. Vēl dāvanās saņemtas vairākas spēles un grāmatas.

Hercogiene Ketrīna spēlē klavieres labdarības koncertā

gallery icon

Princis Viljams (39) savai sievai hercogienei Ketrīnai (39) pasniedzis “skaistu rokassprādzi”, jo vēlējies, lai “šie Ziemassvētki būtu ārkārtīgi īpaši” – norādījis anonīmais informācijas avots.

Covid-19 jaunā paveida omikrona izplatības dēļ karaliene Elizabete II bija spiesta atcelt svinības Sandringemā un palika savā rezidencē Vindzorā. Tā kā plašās ģimenes svinības izpalika, Kembridžas hercogi svētkus pavadīja savās mājās Anmerholā Norfolkas grāfistē. Ketrīna pusdienās pasniegusi Ziemassvētku cepeti, un visi kopā ar bērniem gatavojuši piparkūku māju, šokolādes ruleti un ābolu pīrāgu desertā.

Ziemassvētku vakarā Kembridži sazinājās ar karalieni ar video zvana palīdzību, tāpat arī ar princi Čārlzu un “vēl citiem karaliskajiem radiem”.

Hercogiene Ketrīna apmeklē koncertu “Together at Christmas” Vestminsteras abatijā

gallery icon

“Keita pusdienās pagatavoja tradicionālo Ziemassvētku mielastu – tītaru, cūkgaļas desiņas mīklā, šķiņķi, ceptus kartupeļus un salātus,” norādījis zinātājs.

Viņa arī "lika lietā savas radošās prasmes, lai izdekorētu galdu ar svecēm, egļu zariem un čiekuriem".

Karaliskie bērni ar neviltotu interesi lasījuši jokus, kas bijuši ielikti viņu Ziemassvētku plaukšķenēs.

Ziemassvētkus Kembridži sagaidījuši kopā ar Midltonu ģimeni. Nākamajā dienā Džordžs skatījies savas iemīļotās futbola komandas “Aston Villa” spēli ar “Chelsea”, bet bija vīlies, jo viņa favorīti zaudējuši.

Pirmajos Ziemassvētkos ģimene kopā apmeklējusi arī dievkalpojumu baznīcā Sandringemā, Norfolkā.

foto: Geoff Robinson/Shutterstock/ Vida Press
Kembridžas hercogu ģimene dodas uz dievkalpojumu šā gada Pirmajos Ziemassvētkos.

Pirmajos Ziemassvētkos Viljams un Ketrīna dalījās vēstījumā, godinot tos “kuri ir vieni vai kuriem jāpavada svētki izolācijā prom no saviem mīļajiem”.

Kembridžas hercogu pāris kopīgi uzrakstījis vēstījumu, ko parakstījis ar saviem iniciāļiem (V&K), tādējādi norādot, ka viņi šīs rindas ir uzrakstījuši paši. Viņi šo vēstījumu ievietojuši savā “Twitter” kontā Ziemassvētku rītā.

Kembridži norādīja, ka šī diena ir “atšķirīga no tās, kādu daudzi to bija ieplānojuši”, jo Covid-19 gadījumu skaita pieauguma dēļ cilvēki bijuši spiesti pavadīt svētkus šķirti no ģimenēm.

Zinātājs norāda, ka visticamāk Kembridži visu svētku laiku pavadīs Anmerholā, kas atrodas karalienes Sandringemas īpašuma teritorijā. Netiek ziņots, kuri no Midltonu ģimenes pārstāvjiem uzturas kopā ar Kembridžiem.

Viljams un Ketrīna Ziemassvētkus ar Midltoniem nebija svinējuši jau kopš 2016. gada.

Lai gan šogad Kembridži nepavadīja Ziemassvētkus kopā ar karalieni, svētku brīvdienās viņi plāno apciemot Viņas Majestāti, ziņo izdevums “The Mirror”.

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem ceļā uz baznīcu 2019. gada 25. decembrī

gallery icon