foto: ELIOT BLONDET-POOL/SIPA
Par Brižitu Makronu tīmeklī izplatās absurdas baumas; viņa gatava tiesāties
Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona
Trakā pasaule
2021. gada 21. decembris, 11:05

Par Brižitu Makronu tīmeklī izplatās absurdas baumas; viņa gatava tiesāties

Jauns.lv

Francijas prezidenta Emanuela Makrona sieva Brižita Makrona esot gatava uzsākt tiesvedību pēc tam, kad tīmeklī par viņu izplatītas absurdas baumas - viņa esot piedzimusi kā vīrietis un viņas īstais vārds esot Žans Mišels Tronjē.

Savdabīgās baumas, ka 68 gadus vecā Francijas pirmā lēdija ir piedzimusi kā vīrietis, sociālajos tīklos Francijā izplatījušās ar tēmturi #JeanMichelTrogneux.

Laikraksts "Le Figaro" raksta, ka Makrona gatavojoties uzsākt tiesvedību pret sazvērestības teorijas izplatītājiem.

Francijas pirmās lēdijas Brižitas Makronas stils 2021. gadā

gallery icon

Baumas par Brižitas Makronas bērnību septembrī tika publicētas galēji labējā spārna žurnālā "Faits et Documents', kurā apgalvots, ka šāda ieraksta esamību Makronas biogrāfijā esot apstiprinājuši "vairāki eksperti". 

Zināms, ka šis 12 lapu biezais žurnāls iznāk reizi mēnesī un tajā jau iepriekš publicēti apšaubāmi fakti par sabiedrībā zināmām personām.

Sazvērestības teorija strauju popularitāti izpelnījās decembra sākumā, kad par to interviju kādā "YouTube" lapā sniedza viena no izdevuma žurnālistēm. Video noskatījās vairāk nekā 470 000 cilvēku, līdz tas izdzēsts.

Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona - laimīgi precējušies kopš 2007. gada

gallery icon

Pēc tam apšaubāmā informācija sāka cirkulēt "Twitter" ar tēmturi #JeanMichelTrogneux, kļūstot par vienu no apspriestākajām tēmām Francijā.

Ar apgalvojumiem, ka Makrona piedzimusi kā vīrietis, dalījušies vairāki sazvērestības teoriju un vakcīnu noliedzēju konti. Tēmturis izmantots vairāk nekā 34 000 reižu.

Absurdās baumas izskanējušas vien dažus mēnešus pirms gaidāmajām Francijas prezidenta vēlēšanām nākamā gada aprīlī.

Spilgtākie mirkļi. Latvijā viesojas Emanuels un Brižita Makroni

gallery icon

Līdz šim veiktās aptaujas liecina, ka Makrons, kurš gan vēl oficiāli nav pieteicis savu kandidatūru, tiks pārvēlēts otrajā prezidentūras termiņā. 

Šī nav pirmā reize, kad šāda tipa baumas tiek izplatītas par kādas valsts pirmo lēdiju. 2017. gadā par sazvērnieku upuri kļuva kādreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas sieva Mišela Obama.

Brižita Makrona vizinās ar velosipēdu Franču Rivjērā ļoti īsos šortos

gallery icon

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita prezidenta kampaņā un sadzīvē

Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons (39) un viņa sieva, par pašu 24 gadus vecākā Brižita. Abi samīlējās, kad Makrons bija ...

gallery icon