Sipeniece nosauc piecus iekārojamākos saimniekus. FOTO
TV šova „Saimnieks meklē sievu” trešās sezonas dalībnieki un raidījuma vadītāja Baiba Sipeniece – Gavare. Pieci no viņiem turpinās dalību šovā.
2015. gada 8. septembris, 12:04

Sipeniece nosauc piecus iekārojamākos saimniekus. FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ sākās TV šova „Saimnieks meklē sievu” trešā sezona. Raidījuma vadītāja Baiba Sipeniece – Gavare visiem deviņiem iepriekš pieteiktajiem saimniekiem aizveda vēstules, bet tikai pieci no tiem turpinās meklēt līgavu šovā.

Jau nākamajā raidījumā redzēsim saimnieku pirmo tikšanos ar piecām izvēlētajām līgaviņām, no kurām tikai trīs varēs doties uz viņu saimniecībām. Bet nu, lūk, pieci saimnieki – jaunā šova dalībnieki!

Jānis Šmits no Matīšu pagasta

Vispirms Sipeniece iepriecināja Jāni Šmitu (21) Burtnieku novadā. Viņš šobrīd saimnieko savas vecmammas un mammas saimniecībā un kā vīrieša cilvēks dara visus smagos darbus. Viņš audzē arī zemenes, bet ikdienā dodas uz darbu galdniecībā, jo Jānis vēlas kļūt par mēbeļu restauratoru. Viņš ir visjaunākais šova dalībnieks, un padomu līgavas izvēlē viņam sniedza māsa un mazais brālis.

Ģirts Brumsons no Aizputes

Tālāk Baibas ceļš veda uz Kurzemes pusi, pie 33 gadus vecā Ģirta Brumsona Aizputē. Ģirts meklē ne tikai sievu, bet arī mūzu. Viņš ir mākslinieks, kurš uztur kārtībā lielu māju un vēl siltumnīcu. Ģirts gan glezno, gan veido skulptūras, kā arī taisa koka traukus. Turklāt, viņš saviem spēkiem iekārtojis arī mākslas parku, kurā ir ne tikai paša veidotas skulptūras, bet arī izveidots māksliniecisks betona tiltiņš. Viņš noteikti ir daudzpusīgākais šīs sezonas saimnieks, jo ikdienā vēl uzspēj strādāt par skolotāju.

Jānis Kauķis no Valles pagasta

Vēl viens Jānis ir iekļuvis populārāko saimnieku vidū. Tas ir Jānis Kauķis (30) no Valles pagasta. Jānis ir dzimis rīdzinieks un saimniekošanu uzsācis salīdzinoši nesen. Viņa saimniecība sastāv no lauku viensētas un apmēram desmit hektāriem zemes. Viņš ir iegādājies nepieciešamo tehniku, un pagaidām visus lauku darbus veic pats. Pēc izglītības viņš ir dārznieks un lauksaimnieks, taču pats saka, ka pietrūkstot saimnieces, kas visu saimniekošanu ievirzītu pareizā gultnē. Iespējams starp piecām atlasītajām vēstuļu rakstītājām būs arī īstā saimniece. Arī viņam izvēli veikt palīdzēja māsa.

Egils Langovskis no Briežuciema pagasta

Pēc tam Baibai Sipeniecei – Gavarei atlika nogādāt vēstules saimniekiem Latgales pusē. Netālu no Krievijas robežas, Balvu novada Briežuciema pagastā saimnieko Egils Langovskis (32). Viņš kopā ar vecākiem iekopis skaistu saimniecību. Tur tiek audzēti gan piena, gan gaļas lopi. Egils savulaik strādājis ārzemēs, taču atgriezies dzimtenē, lai palīdzētu vecākiem, kā arī tāpēc, ka nekur nav tik labi kā mājās. Tagad viņš meklē līgaviņu, kura būtu gatava dzīvot laukos un jāsaka, ka no lielā vēstuļu daudzuma piecu meiteņu izraudzīšanās viņam izdevās rekordlielā ātrumā.

Alfrids Lipovskis no Cirmas pagasta

Kā atklāja šova veidotāji, visvairāk dāmu rakstīja 55 gadus vecajam Alfridam Lipovskim no Ludzas novada Cirmas pagasta. Alfrids ir saimnieks, kurš pavisam nesen ir kļuvis par mājas „Ūsiņi” īpašnieku. Pirms tam viņš dzīvoja Rēzeknē. Lai arī Alfrids strādā algotu darbu, ir paspējis iekopt skaistu saimniecību ar ābeļdārzu, zivju dīķi un pirtiņu. Mājā veikts kapitālais remonts un Alfrids saka, ka tajā var baudīt ne tikai lauku, bet arī pilsētas ērtības. Viņš topošajai saimniecei sola arī aktīvu sabiedrisko dzīvi, jo viņa saimniecība atrodas starp Rēzekni un Ludzu, un arī viņš pats neesot nekāds mājās sēdētājs. Piecas dāmas, kuras Alfrids aicinās uz randiņu, viņš izvēlējās pēc acu skatiena.

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes