foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Ķīpsalā norisinās "Auto 2020" speciālizlaidums
2020. gada 25. septembris, 16:50

FOTO: Ķīpsalā norisinās "Auto 2020" speciālizlaidums

Jauns.lv / LETA

No piektdienas līdz svētdienai Ķīpsalā notiks starptautiskās autoindustrijas izstādes "Auto 2020" speciālizlaidums.

Ķīpsalā norisinās "Auto 2020" speciālizlaidums

gallery icon

Izstādē būs pārstāvēti jaunākie elektromobiļi, piemēram, "Audi" markas "e-tron" elektromobilis, kā arī izstādē būs apskatāms mazais "Zojaz" elektromobilis - divvietīgs spēkrats, kas sver nepilnus 500 kilogramus un spēj sasniegt ātrumu līdz 80 kilometriem stundā.

Izstādē Ķīpsalā sacīkšu komanda "RE Autoclub" izstādīs bezceļu sacensībās izmēģināto un speciāli tam pielāgoto "Ford Raptor" pikapu un ar īpašu virsbūvi aprīkoto rallijreida transportlīdzekli "Sisu Polar", kas kopgarumā sasniedz 12 metrus un augstumā - nepilnus četrus metrus. Trešais eksponāts "RE Autoclub" stendā būs "Mercedes-Benz Atego" kravas auto ar izolētu virsbūvi.

Tāpat izstādē būs apskatāmi unikāli, neparasti un oriģināli pārbūvēti automobiļi, kuriem "Auto 2020" speciālizlaidumā tiks rīkots konkurss "Auto Exotica Award 2020" kopumā 11 nominācijās, kurās apbalvos gan labākos restaurētos, gan pašbūvētos, gan arī uzlabotos automobiļus. Konkursam ir pieteikts Latvijā zemākais zaporožecs, pirmais "widebody" stilā pārbūvētais "Subaru Impreza WRX Prodrive" projekts Baltijā, "Mad Max" kinofilmas stila "Chevrolet Corvette", klasiskā "VW Beetle" louraiders, kā arī daudzi citi.

Turklāt šogad izstādes speciālizlaidumā pievienosies "CC Nation" kustība, kura ieguvusi popularitāti autoentuziastu vidū ar vasaras sezonā rīkotajiem pasākumiem. Šīs apvienības oriģinālākajiem spēkratiem Ķīpsalā būs atvēlēta 300 kvadrātmetru platība.

"Auto 2020" speciālizlaidumā notiks arī dažādi ekstrēmi šovi ar velosipēdiem - velotriāls, "BMX freestyle" un "BMX Flatland". Savukārt automobiļu īpašnieki "Auto mehānika 2020" sadaļā varēs satikt profesionālus konsultantus dažādās auto remonta un apkopes jomās, kā arī iegādāties aksesuārus savam spēkratam vai instrumentus garāžai.