Mūzika
2020. gada 29. maijs, 11:55

Novembrī "Arēnā Rīga" uzstāsies leģendārā Krievijas grupa "Kino"

Jauns.lv

11. novembrī "Arēnā Rīga" koncertu sniegs leģendārā Krievijas grupa "Kino", kas nav muzicējusi jau 30 gadu.

Kā vēsta koncerta rīkotāji "Smart Events", viens no šova radītājiem un producentiem ir 1990. gadā viņsaulē traģiski aizgājušā "Kino" līdera Viktora Coja dēls Aleksandrs. Un šis būs vienīgais grupas "Kino" koncerts Eiropas Savienības teritorijā.

Programmas pamatā ir Viktora Coja īstā balss, kas digitalizēta no oriģinālajiem grupas "Kino" daudzkanālu ierakstiem. Grupas sastāvā ir divi dažādu gadu oriģinālie basģitāristi Aleksandrs Titovs un Igors Tihomirovs, kā arī nemainīgais ģitārists Jurijs Kasparjans. Koncertā piedalās arī bundzinieks, taustiņinstrumentālists un ritma ģitārists.

Projekta ideja – parādīt, kāda var būt grupas "Kino" uzstāšanās 2020. gadā, ar labu mūsdienīgu skaņu un skatuves māksliniecisko risinājumu (iestudējumu). Lielākā daļa no repertuāra tiks izpildīta ļoti pietuvināta oriģinālam, taču neizpaliks improvizācijas un jauni izteiksmes līdzekļi. Tihomirovs un Titovs būs atbildīgi katrs par savu radošās darbības periodu, atbilstoši – vēlo un agro. Daļu dziesmu izpildīs visi seši dalībnieki kopā.

Divu stundu koncertā tiks izmantotas speciāli veidotas video instalācijas – gandrīz pilnmetrāžas filma, kurā iekļauta grafika, animācija, jauni video un arhīvu materiāli. Video, gaisma un mūzika tiks sinhronizēti pilnvērtīgā mūsdienu multimediju koncertuzvedumā. Viktora Coja zīmējumi, grupas "Kino" vāku ģeometriskā abstrakcija, kino hronika, nelieli dokumentālā kino fragmenti, animēti grupas dalībnieki – tās ir tikai dažas no tēmām, kas veidos uzveduma vizuālo daļu. Video veido kompānija "Firecat Films".

Šis koncerts būs vienlīdz interesants tiem, kuriem bija paveicies vērot grupu "Kino" dzīvajā izpildījumā, un, protams, arī tiem, kuri par to pat nesapņoja. Papildus balsij no oriģinālajām lentēm tiks izmantotas īstas taustiņinstrumentu partijas, kuras ne vienmēr ir labi saklausāmas albumos. “Koncertā izmantojam arī visus retos audio ierakstus un mūzikas uzmetumus, kas tika atrasti programmas sagatavošanas laikā,” saka Aleksandrs Cojs.